Region

Koštunica: Ustavni sud pomaže u razbijanju Srbije

0106kostunica
D
emokratska stranka Srbije (DSS) pokrenuće u ponedjeljak pred Ustavnim sudom postupak za ocjenu ustavnosti plana za sprovođenje briselskog sporazuma o Kosovu, najavio je danas predsjednik DSS Vojislav Koštunica, prenosi Blic.

Koštunica: Ustavni sud pomaže u razbijanju Srbije
Portal AnalitikaIzvor

"Plan za sprovođenje briselskog sporazuma koji je usvojila Vlada Srbije u osnovi je protivustavan i suštinski podriva same temelje Srbije", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi.

Dvadeset i pet narodnih poslanika pokrenuće u ponedjeljak postupak pred Ustavnim sudom, kako bi se oborio plan za primjenu briselskog sporazuma, naveo je Koštunica.

"Do sada je Ustavni sud poslušnički slijedio naloge vlasti da ne rješava sve ove postupke koje je pokrenuo DSS za ocjenu ustavnosti briselskih sporazuma. Na taj će način Ustavni sud ostati upamćen da je ćutao dok se razbijala Srbija. Umjesto da bude nezavisna sudska vlast, Ustavni sud se pokazao kao najobičnija igračka izvršne vlasti", dodao je bivši premijer Srbije.

To, međutim, kako je istakao, neće spriječiti DSS da za svaki protivustavni sporazum pokrene postupak pred Ustavnim sudom.

"Mora ostati jasan trag da je Ustavni sud bio pomagač u razbijanju Srbije. A ako ovo što govorimo o ulozi Ustavnog suda nije tačno, onda neka Ustavni sud donese odluku da su briselski sporazumi saglasni Ustavu. I to bi bilo bolje od sadašnjeg ruganja Ustavnog suda pravnom poretku zemlje", dodao je predsjednik DSS-a.

 

Portal Analitika