Abiznis

Bokan: Cijene većine od 15.000 artikala u Voliju ostaju iste

bokanoartiklimaok
Većina od 15.000 artikala u asortimanu Volija zadržaće i nakon povećanja PDV sa 17 na 19 odsto postojeće cijene- kazao je za Pobjedu vlasnik Volija Dragan Bokan.

Bokan: Cijene većine od 15.000 artikala u Voliju ostaju iste
Portal AnalitikaIzvor

Smatram, kaže on, da ni jedan trgovački lanac u Crnoj Gori ne može garantovati iste cijene na nivou kompletnog asortimana, pa je to slučaj i sa Volijem.

- U ovom trenutku najbitnije je da osnovne životne namirnice ostaju na istom nivou poreske stope. To su, prije svega, artikli koji najviše utiču na kućni budžet građana i najznačajnije učestvuju u prometu u svim maloprodajnim objektima u Crnoj Gori. To je dobar potez Vlade jer samim tim, neće ugroziti socijalno najosjetljiviju kategoriju stanovništva- kaže Bokan.

U dogovoru sa našim dobavljačima, dodaje on, naći ćemo način da izbalansiramo situaciju i da procenat artikala koji neće poskupiti, bude što veći.

- Zahvaljujući obimu prometa, poslujemo sa najvećim proizvođačima kako kod nas tako i u regionu. Značajan smo im partner, pregovaraćemo i nadam se izboriti za to da nabavne cijene budu smanjene za iznos povećanja PDV-a kako bi se ovaj porast poreske stope neutralisao- naveo je Bokan.

Pri tom, posebno ćemo se fokusirati na robu koja ima najveću izlaznost. Dijelom ćemo to ostvariti i skraćenjem valute plaćanja, a dijelom kroz avansne uplate- dodao je on.

 

 

Portal Analitika