Abiznis

Holandski investitori zainteresovani za kompleks MACCOC

3105bog
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje primio je danas grupu od 33 investitora iz Kraljevine Holandije. Riječ je o privrednicima zainteresovanim za ulaganje u višenamjenski kompleks MACCOC, koji su u posjetu Cetinju doputovali na preporuku počasnog konzula Crne Gore u Kraljevini Holandiji L. H. L. Ben Vosa, te investitora koji priprema otvaranje pogona za proizvodnju solarnih panela u pomenutom kompleksu.

Holandski investitori zainteresovani za kompleks MACCOC
Portal AnalitikaIzvor

Tokom susreta Bogdanović je upoznao goste iz Kraljevine Holandije sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, ali i sa brojnim preduslovima koje je u proteklom periodu – u cilju stvaranja povoljnog i konkurentnog poslovnog ambijenta – preduzela gradska uprava.

Bogdanović je posebno akcentovao stimulativne mjere namijenjene investitorima, koje su već u primjeni, te uspostavljanje biznis zona na teritoriji Prijestonice Cetinje.

Gosti iz Kraljevine Holandije posebno interesovanje iskazali su za kompleks MACCOC, kako u dijelu koji se odnosi na brownfield investicije, tako i u pogledu greenfield zone.

Nakon sastanka u Prijestonici Cetinje, holandski privrednici obišli su kompleks „Gornjeg Oboda“, u kojem će biti uspostavljen MACCOC. Na pomenutoj lokaciji, u toku je rekonstrukcija dijela postojećih sadržaja, gdje će od narednog perioda već djelovati prvi privredni subjekti u sklopu višenamjenskog kompleksa, a gosti iz Holandije iskazali su interesovanje da u budućnosti i sami budu predstavljeni u navedenom centru.

 

 

Portal Analitika