Zabava

Na aukciji prva vjenčanica Elizabet Tejlor

vjencanica
N
akon rekordne zarade od prodaje dijamanata filmske dive Elizabet Tejlor, aukcijska kuća Kristi sada stavlja na prodaju njenu prvu vjenčanicu.

Na aukciji prva vjenčanica Elizabet Tejlor
Portal AnalitikaIzvor

U decembru 2011. godine, aukcijska kuća Kristi zradila je fantastičnih 137 miliona dolara od nakita Elizabet Tejlor. Sada ja na redu prva vjenčanica legendarne glumice.

Satenska haljina Elizabet Tejlor naći će se na aukciji 26. juna i očekuje se da će dostići cifru od barem 75 i po hiljada dolara. Teljor je nosila ovu haljinu, koju je inače dizajnirala kostimografkinja filmske kuće MGM Helen Rouz, kada se udavala za Konrada Hiltona u svojoj osamnaestoj godini.

Vjenčanje je bilo ogromno, bilo je pozvano 700 gostiju uključujući holivudske ikone poput Džindžer Rodžers, Freda Astera i Džina Kelija. Vjenčanica Elizabet Tejlor bila je isto tako ogromna, naime, imala je petnaest metara dugačak šlep i bio je neophodan tim od skoro petnaest ljudi koji su radili na izradi ovog šlepa skoro tri mjeseca.

Ipak, ovo nije bila najomiljenija kreacija Helene Rouz – ona je mnogo poznatija kao dizajnerka vjenčanice princeze Grejs Keli, u kojoj se ova prelijepa glumica udala za princa od Monaka, Renijea III. Visoka čipkana kragna i dugi rukavi bili su često kopirani i predstavljali su inspiraciju za venčanice mnogih poznatih ličnosti poput Ivanke Tramp i Kejt Midlton.

(b92)

Portal Analitika