Košarka

Dubljević: Turnir u Beogradu prava provjera

DubljevicJelena
P
oslije 24 dana boravka na Zlatiboru, đe su trenirale i podizale formu od 6. maja, Jelena Dubljević i saigračice završile su glavnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo. U taboru naše reprezentacije zadovoljni su urađenim na Zlatiboru, a prve provjere uoči drugog nastupa na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, ''crvene'' će imati na turniru ''Trofej Beograda'', koji je na programu od danas do neđelje u dvorani ''Šumice''.

Dubljević: Turnir u Beogradu prava provjera
Portal AnalitikaIzvor

‘’Zbog problema sa povredom koji sam imala u posljednja dva mjeseca, nešto kasnije sam se priključila saigračicama na pripremama, jer sam u početku radila po posebnom režimu. Ipak, na vrijeme sam počela pripreme i uklopila se u sistem i mislim da možemo da budemo veoma zadovoljne onim što smo uradile tokom više od tri sedmice boravka na Zlatiboru. Odigrale smo i dvije prijateljske utakmice sa muškim ekipama i mislim da smo podigle formu na veći nivo. Pozitivna stvar u odnosu na prošlogodišnje kvalifikacije i prethodni šampionat Evrope u Poljskoj, je da smo sada iskusnije, da imamo više igračica u rotaciji i da znamo što se od nas očekuje. Turnir u Beogradu dolazi u pravo vrijeme i poslužiće nam da provjerimo urađeno na Zlatiboru’’, kazala je Jelena Dubljević za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

‘’Poslije napornih priprema na Zlatiboru, ne treba da se opterećujemo rezultatom u Beogradu, iako ćemo pokušati da ostavimo što bolji utisak i prikažemo se u najboljem izdanju. Najvažnije je da selektor na djelu vidi sve igračice, da sve dobiju priliku da se dokažu i da se uigramo na pravi način. Tokom priprema na Zlatiboru bilo je određenih problema zbog činjenice da su neke igračice bile rovite ili povrijeđene, a od turnira u Beogradu, počinemo da podižemo formu, kako bi spremno dočekale početak prvensta u Francuskoj’’, zaključila je Dubljević.

Na turniru ''Trofej Beograda'', izabranice Miodraga Baletića odmjeriće snage protiv dvije reprezentacije koje učestvuju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj - Srbijom i Italijom, kao i selekcijom Kanade. Prvog dana turnira, danas (17 sati) protivnik će biti Italija, selekcija koja je kvalitet dokazala u prošogodišnjim kvalifikacijama za šampionat u Francuskoj, koje je završila sa samo jednim porazom u osam mečeva.

(foto:kscg.me)

Portal Analitika