Politika

Poslanici o lex specialis-u i aferi snimak

3105skupstina-crne-gore
P
oslanici crnogorskog parlamenta rapravljaće danas o predlogu opozicije da predsjednički izbori budu poništeni i  otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o aferi Snimak.

Poslanici o lex specialis-u i aferi snimak
Portal AnalitikaIzvor

Na dnevnom redu sjednice je i Predlog zaključaka o izgrađivanju povjerenja u izborni proces, prenosi agencija MINA.

Zakonodavni odbor podržao je Predlog zakona o proglašenju predsjedničkih izbora nedemokratskim-nevažećim i Predlog zaključaka o izgrađivanju povjerenja u izborni proces, koje je podnijelo 28 poslanika opozicije.

Protiv Predloga zakona o proglašenju predsjedničkih izbora nevažećim glasalo je samo četvoro članova tog odbora iz Demokratske partije socijalista (DPS), dok su prilikom izjašnjavanja o drugoj tački oni bili uzdržani.

Članovi Odbora jednoglasno su podržali Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o aferi Snimak.

Prema najavama iz svih poslaničkih klubova, parlament bi trebalo da usvoji sjutra tu odluku.

Poslanik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović kazao je da nije siguran da će ta stranka podržati Predlog zakona o proglašenju predsjedničkih izbora nedemokratskim-nevažećim, ali da je on "bliži tome da podrži predloge, iako ima jednu dilemu“.

„Šta da je pobijedio Miodrag Lekić, a onda ova većina, računajući na mene, da predloži neki leks pa poništi odluku“, pojasnio je Šabović.

Portal Analitika