Zanimljivosti

Ko se najviše goji na radnom mjestu?

3105-jedenje
Z
apočinjanje profesionalnog života ima negativne posljedice po vitku liniju zaposlenih, a jedan od osnovnih razloga je stres i nekretanje, pokazala je jedna američka studija, prenosi portal Nezavisne.com.

Ko se najviše goji na radnom mjestu?
Portal AnalitikaIzvor

Od 3.600 zaposlenih anketiranih Amerikanaca 40 odsto je izjavilo da se vidno ugojilo otkako je počelo da radi, prema studiji objavljenoj u listu Libr belžik.

Najugroženiji su administrativni radnici, među kojima je 69 odsto reklo da se vidno ugojilo započevši profesionalnu karijeru.

Na drugom mjestu su inženjeri, od kojih je 59 odsto dobilo na kilaži pošto su stupili u radni odnos.

Treće mjesto (51 odsto) dijele nastavnici, bolničarke, medicinske sestre i informatičari, a na četvrtom (48 odsto) su advokati i sudije.

U studiji se navodi da je glavni faktor viška kilograma sjedenje, ali da i stres ima važnu ulogu u nagomilavanju kilaže, jer je 35 odsto ispitanika izjavilo da pribjegava hrani kada je pod stresom.

Poslovne večere, takođe, doprinose gojenju zaposlenih, ali i razna iskušenja koja se postavljaju u radnom okruženju, kao što su automati za bonbone ili slične naprave, upozoravaju stručnjaci, stoji na portalu Nezavisne.com.

Foto: lcnutritionsolutions.com

Portal Analitika