Politika

VUJOVIĆ: Teško je očekivati poništavanje izbora

3005vujovic
S
jutrašnja rasprava o lex specialis-u je jedna vrsta džentlmenstkog dogovora, ali ne znači i da će dobi podršku jer su OEBS i međunarodna zajednica predsjedničke izbore ocijenile regularnim, kazao je politički analitičar Zlatko Vujović za emisiju U centar Televizije Crne Gore.

VUJOVIĆ: Teško je očekivati poništavanje izbora
Portal AnalitikaIzvor

- Teško je očekivati poništavanje izbora u situaciji kada je međunarodna zajednica priznala te izbore, kada OEBS nije dao negativnu ocjenu - istina, malo je i čudno - cijelog izbornog procesa, makar u onoj preliminarnoj izjavi. Realnije je očekivati što može da se uradi na bazi onoga čime se raspolaže u ovom trenutku, a to je činjenica da se stvori volja da se neke stvari unaprijede, kada govorimo o izbornom procesu.

Na pitanje urednika Andrije Nikolića da li vjeruje da poslanici SDP-a u skupštini neće podržati taj zakon, Vujović kaže:

- Ukoliko sadržaj lex specialis-a bude predviđao poništavanje izbora, vjerujem da poslanici SPD-a neće podržati takvu odluku. Mislim da je ovi otvoren kanal za povratak opozicije u parlament, da je to jedna od osnovnih poruka. Vjerujem da je to slično, približno džentlmenskom dogovoru, otvaranje prostora za povratak, prije svega, Demokratskog fronta Miodraga Lekića u parlament. Sa druge strane - to je ispunjavanje jednog dijela tih zahtjeva - kada govorimo o parlamentarnoj istrazi - a to je svakako afera Snimak - zaključuje Vujović.

Portal Analitika