Politika

ŠABOVIĆ: Svi moramo da znamo istinu o aferi "Snimak"

3005sabovic
A
fera Snimak je bruka za Crnu Goru, a predsjednički izbori bili su puni neregularnosti, kazao je poslanik SDP-a Džavid Šabović u emisiji Načisto za Televiziju Vijesti.

ŠABOVIĆ: Svi moramo da znamo istinu o aferi "Snimak"
Portal AnalitikaIzvor

Stavove je potkrijepio primjerima iz Gusinja, odakle potiče. Takođe je pojasnio zašto se zalaže za raskid koalicije sa DPS-om i formiranje novog pokreta, koji bi - uz SDP, Liberalnu partiju i manjinske stranke - činile opozicione SNP i Pozitivna Crna Gora.

- Mislio sam: država je stvorena i sad je treba sačuvati. Sad više neću. Ne mislim da prijeti opasnost mojoj državi, nego da joj treba nešto drugo. A to je nova pokretačka ideja, zamisao i, normalno, sa novim ljudima.

Uz komentar da afera Snimak sugeriše "da partijske knjižice štite od progona", urednik Petar Komnenić pitao je Šabovića da li je partijska knjižica bila i zeleno svjetlo za zaposlenje i što misli o izjavi predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da je riječ o predizbornom političkom triku.

- Ja sam već jasno rekao stav o toj aferi: bruka! I sad to mislim, i zaista mora da se izvede na čistac. I ne samo Anketni odbor i Skupština, već i državni organi i Tužilac, da svi znaju šta je istina... Znači, došao je neki Emir Kusturica, poređao funkcionere DPS-a i rekao im šta će da pričaju i to snimao? Pa nije to - to...

Komnenić je podsjetio da je Šabović nakon izbora otvoreno govorio o izbornoj krađi i sugerisao ponavljanje izbora na spornim biračkim mjestima.

- Kada su 7. aprila bili izbori za Filipa (Vujanovića), Gusinje je bilo poluprazno... Ali kad se upoređivala izlaznost, više nego osnovano sam morao da posumnjam da nešto nije u redu. Onda sam neke ljude koje znam kontaktirao i pitao: "Viđu da si glasao". A on se smije - dodaje poslanik SDP-a.

Portal Analitika