Društvo

Dnevne: Ranka Čarapić ponovo VDT?

carapic
D
oskorašnja Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić, jedini je kandidat koji, po dostavljenj dokumentaciji na oglas Tužilačkog savjeta za izbor VDT-a ispunjava uslov za ovu funkciju, saznaju Dnevne novine u Tužilaštvu.

Dnevne: Ranka Čarapić ponovo VDT?
Portal AnalitikaIzvor

Ovu informaciju podgoričkom dnevniku potvrdio je i jedan od kandidata, bivši zamjenik VDT-a, sada advokat Zoran Piperović, čija je dokumentacija juče odbijena kao nepotpuna.

On je kazao za Dnevne novine da je „očekivao da se od toga napravi cirkus“.

„Očekivao sam da se od ovoga napravi cirkus. Zato sam i poslao dokumentaciju takve sadržine, ne dostavljajući dokumentaciju. Ona se nalazi kod njih u Tužilaštvu već 12 godina, jer ja svoj dosije nikada nisam podigao. Znam da su odlučili da mi kažu da je moja dokumentacija nepotpuna. U 2013. godini, član Tužilačkog savjeta je državni tužilac iz 1990. godine, kao dokaz kontinuiteta da se ovdje biraju tužioci od 1945. godine“, kazao je Piperović koji je dodao da vjeruje da Čarapić sama odlučuje kada će se njena karijera okončati.

Radno mjesto Vrhovnog državnog tužioca ostalo je upražnjeno 30. aprila kada je Skupština konstatovala prestanak funkcije Ranki Čarapić. Čarapić, koja ispunjava uslove za penziju, odlučila je da obnovi svoj mandat.

 

Portal Analitika