Društvo

Mijatović: Identifikovati počinioce ubistva Jovanovića

29dunja-mijatovic
P
redstavnica slobode medija u Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) Dunja Mijatović pozvala je crnogorsku vlast da osigura temeljnu i transparentnu istragu, da identifikuje počinioce ubistva Duška Jovanovića i da ih procesuiraju.

Mijatović: Identifikovati počinioce ubistva Jovanovića
Portal AnalitikaIzvor

Ona je, povodom devetogodišnjice od ubistva glavnog i odgovornog dnevnog lista Dan, pozvala vlasti da okončaju nekažnjavanje napada na novinara.

»Takvi oblici nasilja nad medijskim radnicima, nisu samo prijetnja za njih, već imaju direktan uticaj na slobodu medija u državi«, smatra Mijatović.

Ona je podsjetila da je u slučaju ubistva Jovanovića, samo Damir Mandić osućen na 18 godina zatvora, kao saučesnik, navodeći da nalogodavci ubistva još nisu poznati.

»Pozdravljam činjenicu da je istraga u toku. Pozivam vlasti da osiguraju temeljnu i transparentnu istragu, da identifikuju počinioce ubistva i da ih procesuiraju«, kazala je Mijatović.

Ona je navela da će nastaviti da prati slučaj Jovanovića, kao i druge slučajeve u državama članicama OEBS-a, u kojima su novinari ubijeni zbog njihovog posla.

(MINA)

Portal Analitika