Društvo

Uručena nacionalna priznanja za „CSR Partnerstvo godine“

29zid
A
socijacija za demokratski prosperitet-Zid, u saradnji sa CSR Europe i Business in the Community, danas je uručila nacionalna priznanja za „CSR Partnerstvo godine“. Svečanost povodom dodjele priznanja održana je danas, 29. Maja u Hotelu “Nikić” (Bul. Kralja Nikole bb ) sa početkom u 13.00h.

Uručena nacionalna priznanja za „CSR Partnerstvo godine“
Portal AnalitikaIzvor

Prva Evropska CSR nagradna šema je pokrenuta od strane konzorcijuma sastavljenog od 29 nacionalnih vodećih organizacija za društveno odgovorno poslovanje, na čelu sa CSR Europe i Business in the Community, a uz podršku Evropske komisije. ADP-Zid je imao privilegiju i zadovoljstvo da ovaj proces vodi u Crnoj Gori.

Opšti cilj Evropske CSR nagradne šeme je da inspiriše partnerstva za inovacije i impakte za najbolje evropsko društveno odgovorno partnerstvo sa više zainteresovanih strana, koje će biti dovedene u fokus, a time se podspješuje i razmjena najboljih praksi.

Sardanja biznisa i organizacija civilnog društva treba da ujedini sve raspoložive resurse ova dva sektora. Primarna uloga organizacija civilnog društva je da budu besplatni servis građanima, dok je primarna uloga kompanija pružanje plaćenih usluga građanima koji rezultira stvaranjem profita. Saradnjom ova dva sektora imamo mogućnost da ujedinjeno djelujemo u zajednici i napravimo primjetan uticaj na razvoj našeg komšiluka.

Priznanje za CSR partnerstvo godine dodijeljeno je u kategorijama:

1. Malo/Srednje preduzeće;

2. Veliko preduzeće;

U prvoj kategoriji (Malo/srednje preduzeće) nagradu je dobila kompanija ELKO Tim. Ispred ELKO Tima priznanje je primio g. Igor Majer, Projektni Menadžer. On je prisutnima, među kojima su većinu činili predstavnici kompanija, prenio iskustva i primjer društveno odgovornog poslovanja kompanije.

U drugoj kategoriji (Veliko preduzeće), nagradu je dobila kompanija UNIQA osiguranje, ispred koje je priznanje primila g-đica Marija Vujović, PR kompanije i predstavila primjer njihove saradnje sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), koji se nije završio realizacijom planiranih aktivnosti, već njihova saradnja postoji i danas.

Portal Analitika