Politika

Lukšić sjutra u Beogradu

2805luksicok
P
otpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće sjutra u radnoj posjeti Srbiji, gdje će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima te zemlje.

Lukšić sjutra u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Lukšić u Beograd putuje na poziv srpske koleginice Suzane Grubješić, a planirani su i susreti sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem, prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem i predsjednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, posjeta Lukšića predstavlja još jednu potvrdu dobre dinamike političkog dijaloga, čiji je cilj osnaživanje ukupnih odnosa dvije države.

„Posjeta će biti prilika za razmjenu iskustava na planu evropske integracije, kao i za produbljeni dijalog o modalitetima saradnje u toj i drugim oblastima od obostranog interesa, sa posebnim akcentom na polje ekonomskih odnosa“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, tokom posjete, Grubješić Lukšiću predati prevode pravne tekovine, u cilju jačanja saradnje zemalja na putu evropskih integracija.

(Mina)

Portal Analitika