Politika

Srpska lista: Nestala dokumentacija o elektorima

srpska-lista1_1
S
rpska lista upozorila je Ministarstvo za manjinska i ljudska prava i predsjednika Srpskog nacinalnog savjeta Momčila Vuksanovića da je nestala njihova dokumentacija o elektorima bez obzira što je uredno predata i ovjerena, saopštio je portparol te stranke Miloš Brajković.

Srpska lista: Nestala dokumentacija o elektorima
Portal AnalitikaIzvor

Prema proceduri dokumentacija se predaje u Savjet koji dokumenta prosljeđuje Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

- Srpska lista informisana je da je jutros u 9 sati i 30 minuta od strane lica zaduženog za prijem dokumentacije u Srpski nacionalni savjet da se još ,,razmatraju'' i ,,kompjuterski unose'' podaci o elektorima SL za predstojeću Izbornu skupštinu krovne institucionalne organizacije srpskog naroda u Crnoj Gori, navedeno je u saopštenju za medije.

U 10 sati, službenik Ministarstva za ljudska i manjinska prava kazao nam je da naša dokumentacija nije proslijeđena u to Ministarstvo i da su oni rješenjem iz Savjeta obaviješteni da je odbijena, odnosno navodno kompletna vraćena, a da su je odgovorna lica iz Srpske liste navodno preuzela iz prostorija Srpskog savjeta.

U 12 sati iz Srpskog nacionalnog savjeta negirana je informacija iz Ministarstva i saopšteno nam je da tek treba da se otkuca rješenje o odnosu Izborne komisije u tom savjetu prema elektorima Srpske liste, objasnio je Brajković.

Prema njegovim riječima, shodno aktuelnom stanju, mi ne znamo gdje se nalazi naša dokumentacija s obzirom da ista nije u Ministarstvu, niti u Savjetu, pri čemu napominjemo da imamo uredne i ovjerene podatke o predatim predmetima.

- Upozoravamo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i predsjednika aktuelnog Srpskog savjeta Momčila Vuksanovića da se ne poigravaju jer nije riječ o pet ili deset elektora nego o većini od 131 od ukupno 250 elektora, što znači da slijedi nova afera u Crnoj Gori o kojoj ćemo vrlo rado detaljisati, naveo je on.

Činjenica da je Vuksanović, na riječima, protiv aktuelnog manjinskog statusa Srba, a da želi da opet bude na čelu Srpskog savjeta, ravna je namjeri Nove da preuzme Savjet da bi ga, navodno, ugasila. I to na stranu, Momčilo Vuksanović već šesti dan ćuti o onome o čemu je morao još u petak da obavijesti javnost – koliko ukupno ima prijava za elektore i koliko njegova grupacija, pojedinačno, ima elektora.

Danas, šestog dana od kada je završen proces prijavljivanja elektora, on, po svemu sudeći, ne priznaje odluke državnih organa Crne Gore, konkretno Ministarstva unutrašnjih poslova kojom je od strane Abida Crnovršanina, nakon našeg dopisa ministru, u petak, 24. maja, zaokružena dokumentacija SL o elektorima, konkretno potvrđeno da svaki elektor SL ima crnogorsko državljanstvo.

Zato i jeste opravdano pitanje – kakav je to državni faktor Momčilo Vuksanović i ko stoji iza njega kada mu se na očigled javnosti, medija, političkih stranaka i državnih organa dozvoljava da šest dana kasapi dokumentaciju kojom treba da bude formiran novi Srpski savjet? Makar su nam mediji svjedoci o tome da Vuksanović uporno neće da se izjasni o sadržaju dokumentacije koja je zarobljena u njegovim privatnim kancelarijama i o kojoj su programski šaroliki mediji, odnosno desetine novinara, uzaludno postavljali pitanja već nekoliko dana, počevši od ,,Dana'', ,,Vijesti... zaključno sa ,,Antenom M''.

Ako postoji država Crna Gora, ona će reagovati nakon ovakvog očiglednog karambola sa izbornom dokumentacijom za jedan važan državni organ. Dokle više?, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika