Abiznis

Grbović: Završetkom obilaznice Nikšić rješava problem putne infrastrukture

grbovicunuok
Završetkom 10 kilometara obilaznice oko Nikšića, treće trake na lokalitetu Kuside i dionice Petrovići- Vraćenovići, Nikšić završava svoje probleme sa putnom infrastrukturiom i sigurno će biti jedan od najpovezanijih gradova u Crnoj Gori- kazao je predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović.

Grbović: Završetkom obilaznice Nikšić rješava problem putne infrastrukture
Portal AnalitikaIzvor

On je sa ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem obišao radove na obilaznici. Čitav projekat vrijedan je devet miliona eura.

Grbović je izrazio nadu da će radovi biti završeni u ugovorenom roku i napomenuo da je izgradnja obilaznice značajna investicija kako za Nikšić tako i Crnu Goru „Veoma je značajno da se zemljani radovi na dionici 10 kilometara obilaznice završe do kraja godine“- kazao je Grbović nakon obilaska radova na dugoj fazi obilaznice oko Nikšića.

- Imamo i jednu značajnu investiciju u opštini Nikšić u narednom periodu. To je izgradnja vjetrogeneratora na Krnovu, kao i jedan problem oko prevoza stubova koji su dugački 90 metara. Sa završetkom obilaznice taj problem će biti riješen tako da ćemo već krajem godine moći da vozimo stubove na Krnovo- dodao je Grbović.

Grbović je kazao da obilaznicu treba maksimalno valorizovati tako što će se duž tog puta otvarati novi turistički objekti „Po našim podacima minimum 10.000 turista u toku sezone prođe ovim putem. Neka se deset posto zadrži, eto za Nikšić neke koristi od turizma“- naveo je predsjednik opštine Nikšić.

 

 

 

Portal Analitika