Fudbal

Marka otkriva španske "namještaljke"!

PrimeraLogo
K
ako ekskluzivno prenosi 'Marka', u Španiji je na pomolu skandal u vezi sa namještanjem fudbalskih mečeva u Prvoj i Drugoj diviziji.

Marka otkriva španske "namještaljke"!
Portal AnalitikaIzvor

Igrači, menadžeri i predsjednici klubova iz Primere i Segunde priznali su, u snimljnim ispovijestima, da se u Španiji rezultati namještaju.

Kako 'Marka' ekskljuzivno prenosi u svom prvom dijelu ispovijesti, neimenovani fudbaler iz Primere priznao je 'namještaljku'.

„Igrali smo protiv Levantea i trener nam je prije meča rekao da ćemo da igramo, da se nadmećemo i da idemo na gol. Ukoliko ga postignemo, rekao je, oni će da izjednače i obrnuto.“

"Ukoliko u 85. minutu rezultat bude neriješen, mi ćemo se povući i to je to. Ipak, rekao nam je da ne glumimo tokom cijelog meča, zaista je bilo smiješno. Utkamica je završena rezultatom 0:0“, rekao je Marki neimenovani fudbaler.

Isti izvor prenosi i izjavu prvoligaškog trenera.

„Dvoumio sam se da li da uvrstim jednog igrača u tim, obzirom da sam sumnjao da je učestvovao u namještanju. Ne možete da vjerujete polovini igrača koje imate u timu“, rekao je neimenovani trener.

Predsjednik jednog kluba je bio konkretniji u svom izlaganju direktno govoreći o situaciji koja se desila u Rajo Valjekanu.

„Ove sezone je u Raju bilo kontakta sa jednim igračem prije utakmice sa Majorkom, ali je taj igrač odmah rekao treneru i neugodna situacija je izbjegnuta. Rajo Valjekano je zataškao cijelu stvar, isto bih i ja uradio“, istakao je. (Sportske.net)

Portal Analitika