Društvo

PAVIĆEVIĆ: Narednih dana pljuskovi, grmljavina sa gradom i pad temerature

2905kishaaa
- Narednih dana se nastavljaju relativno nestabilne vremenske prilike u Crnoj Gori. To znači da će biti česte pojave kiše, pljuskova praćenih grmljavinskim procesima - kazao je u izjavi za Portal Analitika meteorolog TV Vijesti Dušan Pavićević.

PAVIĆEVIĆ: Narednih dana pljuskovi, grmljavina sa gradom i pad temerature
Portal AnalitikaIzvor

Pavićević je naveo da narednih dana nije isključena i pojava grada.

- S obzirom na pad temperature sjutra i preksjutra, nije isključeno da negdje, lokalno, bude i grada uz pljuskove i grmljavinu.

Pavićević je kazao da se očekuje i pad temperature i do deset stepeni.

2905pavicevicdusan- Maksimalna dnevna temperatura će sjutra, u četvrtak, u odnosu na vrijednosti od srijede, biti u velikom padu, za pet, šest, pa čak negdje i do desetak stepeni - kazao je Pavićević i dodao:

- U narednim danima (petak, subota, nedjelja) i dalje će biti nestabilnosti. Neće biti bitnijeg porasta temperature, iako bi za dane vikenda ona trebala da bude u blagom porastu i da se smanji intenzitet padavina. Stabilizaciju vremenskih prilika treba očekivati tek od nedjelje.

Pavićević je istakao, da nije isključeno da se dostigne maksimalna mjesečna vrijednost padavina za Podgoricu.

- Znači, sljedeća dva dana će biti hladnija nego što je prosjek. Što se tiče mjesečnih vrijednosti, na kraju će maj mjesec biti potpuno u okviru normale, čak možda za nijansu topliji od normale. Količina padavina, sa druge strane, je dosta viša od normale. Nije isključeno, da se dostigne i maksimalna mjesečna vrijednost padavina za Podgoricu što se tiče maja mjeseca od 1949. godine, obzirom da će narednih dana padavine biti pljuskovitog karaktera - zaključio je Pavićević.

 

Portal Analitika