Muzika

Afera "Eurosong" - novi detalji: Who See i Nina Žižić po glasovima publike bili na četvrtom mjestu!

2905igranka
N
a zvaničnom sajtu Eurosonga objavljeni su rezultati glasanja, a naši predstavnici Who See i Nina Žižić su, prema glasovima publike bili na čevrtom, dok su ih glasovi žirija plasirali na 14.mjesto, što i dalje pobuđuje sumnje u neregularnost glasanja.

Afera "Eurosong" - novi detalji: Who See i Nina Žižić po glasovima publike bili na četvrtom mjestu!
Portal AnalitikaIzvor

Nelogičnostima, čini se, nema kraja: Srbija, koja je imala manje poena od žirija i od publike, bolje je kotirana od nas!

PR Eurosonga Sabrija Vulić kazao je za Portal Analitika da će se crnogorska Eurosong delegacija sastati ovih dana sa generalnim direktorom RTCG Radem Vojvodićem, kako bi utvrdili dalje poteze.

Vulić je za Portal Analitika istakao da je kontaktirao kolege, iz regiona i šire, kako bi dobio objašnjenje za čudno glasanje. Međutim, nikome nije jasno šta se desilo u Malmeu!

Ono što je zaista intrigantno jeste kako su neke zemlje, uprkos lošijim rezultatima kada su se sabrali glasovi žirija i publike, na kraju bolje kotirane. Odgovor na ovo pitanje, Vulić kaže - nije uspio da pronađe.

Podsjetimo, Portal Analitika je već pisao o opravdanim sumnjama u neregularnost glasanja na ovogodišnjem Eurosongu, te kako su se nekim čudom izgubilli naših 12 poena za Ukrajinu.

Tabela sa glasovima, objavljena danas na zvaničnom sajtu Eurosonga, ukazuje da osim glasova publike i žirije, postoji treći faktor koji utiče na konačan plasman zemlje ?!

2905glasanje
Crna Gora, kada se saberu poeni, ima manji koeficijent od Estonije, koja je prošla u finale. A manji koeficijenti, znače bolje plasman - stoji na zvaničnom sajtu Eurosonga.

Kako su onda Estonci uspjeli da prođu, a Crna Gora ne, još uvijek nikome ni iz Delegacije nije jasno.

Izrevoltirani rezultatima, koji se objavljuju deset dana nakon održanog finala, pokazao je i Zoran Marković Zonjo, koji je svoje impresije podijelio sa fanovima na Fesjbuku.

- Letimičnom analizom glasova žirija i publike lako se uočava nevjerovatna nelogičnost... Srbija, koja je gore prošla i kod žirija i kod publike je bolje plasirana od Crne Gore... da stvar bude gora, po propozicijama, što manji koeficijent neka država ima to je bolje plasirana... Crna Gora, kad se sabere ima manji koeficijent od Estonije koja je prošla u finale... do sad sam mislio da samo nismo imali sreće, a sad mislim da su nas vrhunski zaj*****, prokomentarisao je na svom Fejsbuk profilu Zoran Marković Zonjo, reditelj spota.

Odgovore na sva navedena pitanja, kako trenutno stvari stoje, još uvijek nećemo dobiti.

Najveći broj glasova publike dobila je Danska, zatim Rusija, dok je na trećem mjestu Ukrajina.

Sudeći po tabeli, Danska je bila ovogodišnji favorit i žirija i publike.

A.S.

Portal Analitika