Politika

PAJOVIĆ: Nijesmo sezonska pojava, posijali smo klicu promjena u Crnoj Gori

Koktelpravi
O
snivanjem Pozitivne Crne Gore posijana je klica promjena u Crnoj Gori, kazao je predsjednik te partije Darko Pajović.

PAJOVIĆ: Nijesmo sezonska pojava, posijali smo klicu promjena u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

On je na svečanom prijemu povodom godine od osnivanja Pozitivne Crne Gore, kazao da su godinu dana mudriji, iskusniji i spremniji za prelomne odluke koje će donijeti mirnu i demokratsku smjenu vlasti.

- Svi oni koji su projektovali da smo sezonska pojava, sa ovog mjesta im poručujem da su naši ciljevi trajni, i da nas naša misija obavezuje da dugo trajemo. I trajaćemo, jer Crnu Goru treba institucionalno ojačati, uspostaviti vladavinu prava, pokrenuti privredu, otvoriti nova radna mjesta. Mi to i možemo i hoćemo. Imamo snage, znanja, volje, želje, patriotizma. Mi smo kadri da vratimo osmijeh i nadu koje su prethodnih 24 godine protjerivane iz Crne Gore, poručio je Pajović.

okpozPajović je istakao da su Pozitivnu Crnu Goru ''osnovali prije godinu dana sa ciljem da povratimo stabilnost svim građanima Crne Gore, da odagnamo strahove prošlosti i da povratimo vrijednosti solidarnosti i socijalne pravde''.

- 26. maja 2012. godine 414 delegata iz cijele Crne Gore je pokazalo riješenost da se uhvati u koštac političke borbe za koju smo znali da neće biti ni kratka, ni laka. Tog 26. maja 2012. godine je posijana klica promjena u Crnoj Gori. Za godinu dana prošli smo kroz buran period u kome smo učestvovali na parlamentarnim i lokalnim izborima u četiri grada – Kotoru, Budvi, Nikšiću u i Andrijevici. Na državnom nivou smo osvojili 8,4 odsto, odnosno zadobili povjerenje skoro 30.000 gradjana, dok smo na svim lokalnim izborima osvojili odborničke u lokalnim skupštinama. Uspjeli smo, u  samo nekoliko mjeseci, da poremetimo ravnotežu koja je omogućavala dominaciju jedne partije, rekao je Pajović.

Priznajući da su imali i grešaka, Pajović je dodao da nemaju problem to da priznaju i sebi i drugima.

- One nisu počinjene iz neznanje ili iz zle namjere, već zbog vjere u ljude. Željelo smo u njima da probudimo ono najbolje. Mi smo htjeli da se promjene da se mirne promjene dese što prije.

On je pozvao sve glasače iz vladajuce klase ali i manjinske stranke koje vide nepravdu, koji uočavaju nejadnakost, osjećaju teret krize i koji razumiju da je državnost neupitna, da se okrenu interesima države.

- Pozivamo ih da okrenu leđa onima koji brukaju pred svijetom i njih i sebe i državu raznim aferama poput „snimka“ i ostalih. Crna Gora je naša zajednička kuća, a Pozitivna je garant očuvanja državnih interesa i stoga je ona pravo mjesto za vav, naveo je Pajović.

Podsjećajući da se bliže lokalni izboru u Mojkovcu i na Cetinju, Pajović je poručion da ti izbori ne samo što imaju simboličan značaj već će pokazati ono što je neumitan politički i istorijski tok - a to je mirna i demokratska smjena vlasti.

- Otići ću i korak dalje i sa ovog mjesta najaviti da će Pozitivna biti dio vlasti u tim gradovima. Očekujemo i da partneri vladajućoj partiji u koaliciji koja je trenutno na vlasti razumiju istorijski trenutak i okrenu se potrebama naroda. Vrijeme je, rekao je on.

okpoy1- Ako neko ima dilemu, sa ovog mjesta želim da mu poručim da budućnost danas stanuje u Pozitivnoj Crnoj Gori. Danas smo jači, organizovaniji, stabilniji i odlučniji da istrajemo u cilju zbog kojeg smo osnovani: da Crnu Goru otrgnemo iz zagrljaja straha i siromaštva u koju je gura vladajuća klasa. Mi imamo plan kako da Crna Gora u XXI vijeku bude istinski uključena u sve integrativne procese, a ne da ispunjava formulare, piše strategije i izvještaje kojim građanima objašnjavamo zašto žive loše. Mi imamo viziju kako da pokrenemo privredu, a ne da zakidamo trudnicama, penzionerima i radnicima, poručio je Pajović.

Navodeći da imaju hrabrosti da se uhvate u koštac sa najvećim problemima u našem društvu i da Crnu Goru ujedinimo u njenim različitostima, a ne da vladamo na podjelama, Pajović je poručio da  će Pozitivna omogućiti mirnu i demokratsku smjenu vlasti.

- Mi ćemo činiti sve što aktuelna vlast izbjegava - mi ćemo donijeti civilizacijski prosperitet i opipljiv ekonomski boljitak. Mi ćemo utemeljiti ekonomiju u kojoj će se graditi veliki infrastruktrni objekti, u kojoj ćemo imati dobre puteve, koja će otvarati nova radna mjesta i u kojoj će se ulagati u obrazovanje i zdravstvo. Da bismo sve ovo postigli, a postići ćemo, moramo da naporno radimo i da iskoristimo svaku priliku da demontiramo protekcionizam, korupciju i iskorijenimo javašluk i nerad. Uvjeren sam i znam da ćemo na tom putu imati podršku naših evropskih prijatelja, naveo je Pajović.

- Da bismo sve ovo postigli, a postići ćemo, trebamo da  uključujemo nove ljude, sa novim idejama i to ćemo stalno i činiti, jer imam osobitu zadovoljstvo da to mogu reći: nama prilaze novi ljudi, sa novim idejama, ljudi  koji razumiju novo vrijeme.

Umornu vladajuću klasu treba demokratski smijeniti. Ili jednostvije rečeno: ona samo treba da se skloni, jer onih koji znaju i koji hoće da rade ima sasvim dovoljno. Mi u Pozitivnoj to odlično znamo.

Pozitivna Crna Gora će uvijek raditi  u interesu države i svih njenih građana bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost, i mi nećemo politički kalkulisati. Cijenu takvog pristupa smo u nekoliko navrata platili, ali vrijedjelo je, jer danas imamo stranku koja je garant promjena u crnogroskom društvu, zaključio je Pajović.

Večerašnjem prijemu su pored članova Pozitive, prisustvovali lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić, poslanici SNP-a Neven Gošović i Velizar Kaluđerović, lider Liberalne partije Andrija Popović, predstavnici medija kao kao i diplomatski kor i civilni sektor.

Foto: PCG

 

 

Portal Analitika