Fudbal

U18: Festival golova na Starom aerodromu

MneMak
M
lađa omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je danas u Podgorici sa odgovarajućom selekcijom Makedonije - 2:2 , u prvoj od dvije prijateljske utakmice koje će ove selekcije odigrati u našem glavnom gradu. Iako je ovo praktično prva utakmica za igrače rođene 1996. godine, na stadionu Mladosti viđena je veoma dopadljiva igra sa četiri prekrasna pogotka.

U18: Festival golova na Starom aerodromu
Portal AnalitikaIzvor

Makedonci su poveli u 8. minutu pogotkom Češmeđijeva, koji je sa dvadesetak metara poluvolejom iznenadio nemoćnog Stijepovića, da bi pet minuta kasnije Andrija Vukčević izjednačio još ljepšim golom. Naš lijevi bek je sa tridestek metara iskosa sa lijeve strane neodbranjivo šutirao u suprotni ugao gola gostiju. Tek što je naša selekcija ponovo uspostavila kontrolu nad igrom, Makedonci su kaznili još jednu neopreznost naše odbrane, a egzekutor je u 21. minutu bio Kostandinov.

Konačan rezultat utakmice postavljen je u 51. minutu, još jednim fantastičnim golom Andrije Vukčevića koji je prihvatio loptu na desnoj strani napada svoje ekipe, a onda preciznim udarcem pogodio suprotni ugao gola Jovanova iz gotovo mrtvog ugla.

– Ovo je bila prva utakmica ove selekcije i željeli smo da na djelu vidimo par debitanata. Kada se sve sabere, mislim da je odnos prikazane igre i rezultata bio realan u ovom meču. Imamo još jednu utakmicu, a šansu će dobiti svi igrači. Oni koji su danas bili na klupi u četvrtak će početi utakmicu – rekao je selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović.

Crna Gora i Makedonija će drugi susret odigrati u četvrtak od 11 časova, takođe na glavnom terenu Mladosti.

Crna Gora – Makedonija 2:2 (1:2)

Stadion FK "Mladost, Podgorica

Gledalaca: 300

Sudija: Miloš Bošković (Crna Gora)

Strijelci

0:1 - Češmeđijev 8'

1:1 - A.Vukčević 13'

1:2 - Kostadinov 21'

2:2 - A.Vukčević 51'

Žuti kartoni

Nilović, Grivić - Crna Gora

Nikolovski, Kostadinov, Georgijevski, Čavoli - Makedonija

Crna Gora: Stijepović, Đokić (od 64. Grivić), A.Vukčević (od 67. Đ. Vukčević), Leković (od 62. Vujović), Banović, Nilović, A.Rudović, Morović, Cmiljanić (od 83. Šebek), Tončić (od 46. Milošević), Kukuličić (od 46. Vilotijević).

Makedonija: Jovanov, Risteski (od 86. Asani), Krivanjeva (od 75. Nedevski), Lekovski, Mitić (od 75. Zajkov), Nikolovski, Češmeđijev, Kostadinov (od 86. Merko), Demir (od 75. Sulejmanov), Mišev (od 46. Georgijevski), Filipovski (od 46. Čavoli).

FSCG.CO.ME

Portal Analitika