Društvo

Nastavak specijalističke obuke policajaca u Baden Virtembergu

2805policijasaopstenjeok
D
irektor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slavko Stojanović se, u nastavku posjete policiji Savezne Republike Njemačke, danas u Štutgartu sastao sa Volfom Hamanom, predsjednikom Državne policije Baden Virtemberga i Diterom Šnajderom, predsjednikom kriminalističke policije ove pokrajine, saopšteno je Portalu Analitika iz MUP-a.

Nastavak specijalističke obuke policajaca u Baden Virtembergu
Portal AnalitikaIzvor

-Saradnja Uprave policije Crne Gore i Državne policije Baden Virtemberga je kvalitetna i profesionalna, što potvrđuje obostranu spremnost na unaprjeđenju zajedničkih mehanizama u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova i prijetnji- kazao je Stojanović, dodajući da  se memorandum o saradnji, potpisan između Uprave policije i Državne policije Baden Virtemberga 2010. godine, uspješno primjenjuje u svim segmentima policijskog djelovanja.

Jedna od važnih aktivnosti koje su sprovedene u okviru memoranduma su specijalističke obuke za prevenciju, otkrivanje i suzbijanje ilegalnih migracija, koje su službenici Sektora granične policije pohađali i uspješno završili u SR Njemačkoj.

-Direktor se zahvalio partnerima iz Baden Virtemberga na podršci u edukaciji i razmjeni znanja i iskustava, što predstavlja veoma značajan iskorak za crnogorske policijske službenike u fazi sprovođenja reformskog procesa- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika