Abiznis

Đukanović: Za autoput stigla i treća ponuda

milo
Z
a izgradnju autoputa Bar-Boljari, Vlada je dobila i treću ponudu, saopštio je premijer Milo Đukanović ne navodeći ime novog potencijalnog partnera.

Đukanović: Za autoput stigla i treća ponuda
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da je taj treći partner dao ponudu koja je dosta nova i kad su u pitanju iskustva drugih država u realizaciji tog projekta.

»Naše zadržavanje da još ne donosimo finalnu odluku je prije svega izazvano time – našom potrebom da tu novu ponudu dodatno izučimo«, rekao je Đukanović u emisiji Odgovoran odgovor, Radija Crne Gore.

On je uvjeren da za taj posao Vladi ne treba duže od par sedmica i da bi za mjesec dva, između te tri ponude mogla da izabere onu koja kao rezultat ima najbolje efekte – nudi Crnoj Gori unaprijeđenje saobraćajne infrastrukture, bolju valorizaciju ukupnih turističkih i razvojnih potencijala, bolju unutrašnju integraciju i dobre mogućnosti da u kratkom roku dobije dobar multiplikator ukupnog ekonomskog razvoja, a da pri tome opterećenje kreditima bude podnošljivo za budžet i društvo u cjelini.

Đukanović je ohrabren sadržajem dvije ranije ponude, a razgovarao je sa predstavnicima trećeg ponuđača.

»Njihova ponuda djeluje veoma zanimljivo, veoma inspirativno i vjerujem da ćemo provjeriti njenu realnost u narednih par sedmicaa i vjerujem da je veoma realno to što smo najavili da ćemo u dogledno vrijeme, u nekoliko mjeseci, imati nastavak fizičke realizacije puta Bar-Boljari«, rekao je Đukanović.

Za izgradnju autoputa do sada su interesovanje pokazali Kineska kompanija za telekomunikaciju i infrastrukturu (CCCC), koju podržava Exim banka, i američko-turski konzorcijum Behtel – Enka /Bechtel-Enka/. (Mina business)

 

Portal Analitika