Abiznis

DAMJANOVIĆ: Tražićemo objašnjenje zbog probijanja prvih rokova za KAP

damjanovic
P
redsjednik skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet Aleksandar Damjanović kazao je u izjavi za Portal Analitika da je probijen rok za formiranje stručnog tima koji bi po zaključcima Skupštine o KAP-u trebalo da uradi studiju o održivosti podgoričke fabrika aluminijuma.

DAMJANOVIĆ: Tražićemo objašnjenje zbog probijanja prvih rokova za KAP
Portal AnalitikaIzvor

- Tražićemo relevantne i zvanične informacije oko tog postupka, jer je formalni rok već istekao. Shodno tome predložićemo i određene mjere a tražićemo informaciju i na samom premijerskom satu, kazao je Damjanović za Portal Analitika komentarišući nezvanične informacije da je u toku formiranje tog stručnog tima.

Skupština, kako se navodi u zaključcima, obavezuje Vladu Crne Gore da do 20. maja formira stručni tim, sastavljen od međunarodnih i domaćih eksperata, koji će do 20. oktobra ove godine, podnijeti Skupštini na usvajanje studiju o dugoročnoj održivosti i razvoju aluminijske industrije u Crnoj Gori.

- Zaključci su usvojeni i sada Vlada treba da ih realizuje na način i u rokovima kako je to precizno definisano skupštinskim dokumentom. Ako neko to ne može, neće ili ne umije da uradi neka to kaže, a ne da se gubi dragocjeno vrijeme i za KAP i za državu. Sa punom pažnjom i odgovornošću pratićemo kako Vlada realizuje obaveze koje su im preko Skupštine zadali građani Crne Gore, zaključio je Damjanović.

 

 

Portal Analitika