Politika

ĐUKANOVIĆ: DPS i SDP su svoje razlike znali da podrede nacionalnom interesu

2805milo-djukanovic2
R
azlike između DPS i SDP postoje i uočene su i prije različitih stavova o predsjeničkom kandidatu. Te razlike su prirodne imajući u vidu da DPS i SDP nisu jedan politički subjekt, već dva i svaki ima svoj program i svoju politiku. Uprkos tome, kao dvije najsrodnije partije na crnogosorskoj političkoj sceni imali smo uspješnu koaliciju, i ona je dovela do ostvarivanja najzanačajnijih društveno političkih uspjeha Crne Gore u novijoj istoriji,, kazao je predsjednik Vlade Milo Đukanović, gostujući u emisiji na Radiju Crne Gore.

ĐUKANOVIĆ: DPS i SDP su svoje razlike znali da podrede nacionalnom interesu
Portal AnalitikaIzvor

"U društvima kakvo je crrnogorsko uvijek se, negdje u podsvijesti, previše dramatično doživljaju razlike koje stoje na političkoj sceni, uključujući i razlike u koaliciji. Ja te razlike ne dramatizujem i smatram ih prirodnim stanjem stvari, ali i jedna i druga partija imaju kapacitet da savladaju te razlike u interesu ostvaravanja nacionalnih interesa. Imali smo razlike oko kandidature presjednika Vujanovića, pokazalo se da je DPS ipak kandidovala kvalitetnog kandidata, koji je uspio da pobijedi takođe kvalitetnog protiv kandidata,i to je kao jedna stranica političkog života završeno, kazao je predsjednik DPS-a.

On je istakao da su DPS i SDP i u prošlosti pokazivale kapacitet da sve svoje razlike podrede onome što su zajednički nacionalni  i državno- politički ciljevi i da vjeruje da će tako biti i u budućnosti.

“Vjerujem da ćemo uspjeti da očuvamo funkcionalnost i djelotvornost  koalicije, koja treba da obezbijedi Crnoj Gori dalji razvoj”, kazao je Đukanović.

Upitan da prokomentariše najave formiranja nove političke snage, o kojoj je govorio jedan od članova SDP-a, i da li je taj savez moguć, Đukanović je kazao da je to rekao jedan poslanik.

Na konstataciju da je to možda bio probni balon, Đukanović je kazao da nema takvo mišljenje i da pitanjem mišljenja tog jednog poslanika treba da se bavi njegova partija. "Kada bi to postalo mišljenje SDP-a, onda bi zavrijeđivalo pažnju predsjednika Vlade i predsjednika DPS-a. To nije realni scenario i ne treba mu pridavati pažnju", kazao je Đukanović.

Portal Analitika