TV / Film

OTAŠEVIĆ: Da nijesam glumac bio bih ekstremni sportista

2805otasevic
C
etinjanin Momčilo Otašević imao je sreću da se prvom ozbiljnom ulogom u seriji „Budva na pjenu od mora" proslavi kod nas i u regionu. Nesuđeni student arhitekture, ipak je odabrao glumu i ne kaje se zbog toga. Kaže za Pobjedu da uživa u poslu i želi da tako potraje. I pored brojnih obaveza na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, snimanju serije „Budva na pjenu od mora", u predstavama, odvojio je vrijeme za humanitarni modni hepening „Za bolji dan".

OTAŠEVIĆ: Da nijesam glumac bio bih ekstremni sportista
Portal AnalitikaIzvor

Upitan koliko su mu pomogli savjeti starijih i iskusnijh kolega da se afirmiše, Otašević je kazao:



Značilo mi je mnogo njihovo iskustvo, njihovi savjeti i druženje sa njima. Ali, kada sam upisao glumu nije mi bio cilj da se afirmišem i da ganjam tu popularnost. Htio sam samo da radim ono što volim. Evo,recimo, ako sve uspijem, a hoću, zaokružiću desetu predstvau u avgustu za četiri godine studija. Zaokružiću tri-četiri filma, 60 epizoda serije. Radio sam mnogo. Umoran sam konstantno, ali mi je lijepo i uživam u svom poslu, volio bih da tako potraje.



Da li će „Zabranjena ljubav" Luke i Bojane imati srećan kraj?

Nije još napisana 60 epizoda, tako da ne znam. Ali, onako, vaga se. Lijepo to ide, kaže uz osmijeh.



Na pitanje kakve utiske nosi sa snimanja filma „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa", mladi glumac je kazao:



-Fenomenalni su utisci sa snimanja ovog filma. Biti sa tom ekipom i rediteljem Nikolom Vukčevićem, nezaboravno je iskustvo. Ipak, bilo je jako naporno, mnogo posla za kratko vrijeme. Po 16-17 sati snimanja dnevno. Gledao sam treiler. Jedva čekam da ga publika vidi. Od ovog filma očekujem mnogo.



Upitan koliko se često dešava ljubav između dvoje kolega glumaca dok zajedno rade, Otašević je kazao:



"Mislim da to nije čest slučaj. Kao u svakom drugom poslu. Desi se, ali nije ništa veći broj u pitanju nego u nekim drugim profesijama".



Da nijeste glumac bili biste....

Neki ekstremni sportista. Paraglajding, rafting. Tako nešto bih volio da radim. Koliko šansi u budućnosti kod nas ima kada je to upitanju ne znam, ali ja bih volio da se bavim time, kazao je glumac.



Upitan gdje ćemo ga uskoro moći vidjeti, u kojim predstavama, Otašević je rekao:



- "Uskačem" u predstavu „Bokeški d-mol" Milana Karadžićau Tivtu. To je stalna predstava, koja se obnavlja. Radim predstavu „Filumena Marturana" Jagoša Markovića, isto u Tivtu. Uporedo s tim, sad sa nekim pauzama, radim predstavu na Cetinju, sa rediteljkom Lidijom Dedović. Inače sam zapošljen u Zetskom domu kao pripravnik. A sve zajedno, ispod svega ovoga, ili iznad, nebitno, uporedo snimam seriju „Budva na pjenu od mora". I završavam fakultet. Ima tu tri-četiri polja koja poklapam nekako. Dobro je, za sada.

Foto: D. Ševaljević, oficijelne stranice

Portal Analitika