Društvo

Opet gorjela “Sirena”

2705sirenaaa
T
okom popodneva se s obale Njivica opet izvio gust crni dim i opet sa ostataka motorne jahte „Sirena". Na njoj je juče ujutru izbio požar dok je bila usidrena u igaljskom zalivu, a kasnije uz njivičku obalu i više puta gašen, javlja Radio Jadran.

Opet gorjela “Sirena”
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima očevidaca, kao i mještana, požar na 20 m dugoj motornoj jahti nije do kraja ni ugašen, jer je vatra tinjala tokom čitave noći. Pretpostavlja se da se požar ponovo rasplamsao kada je nešto jači vjetar počeo da duva danas tokom popodnevnih časova.

Rukovodilac Službe zaštite i spašavanja Branko Mitorvić za Radio Jadran kaže da je vatra ponovo buknula zbog specijalne mase koja služi kao izolacija na jahti te da zbog nje vatra zaista tokom jučerašnjeg dana nije mogla ni biti ugašena.

- Čitavo plovilo je bilo prekriveno tom biorazgradivom masom, pomoću koje smo gušili požar - rekao je Mitrović, koji tvrdi da je sada sve pod kontrolom i da nema opasnosti, iako po njihovim procjenama ima još oko 100 litara nafte na jahti.

- Riječ je o dizel gorivu koje sporo gori, ali nema opasanosti, naša Vatrogasna služba odmah je reagovala i sa dva vozila smo oko 17 h odmah bili na licu mjesta. Vatrogasci će ostati tamo sve dok bude bilo potrebe.

Mitrović je takođe rekao da je za uklanjanje jahte zadužena Lučka kapetanija Kotora koja će u narednim danima odnijeti njene ostatke specijalnim dizalicama. Za taj posao angažovana je specijalizovana firma „Hemosan" iz Bara, koja je inače juče ogradila prostor oko jahte da ne bi došlo do zagađenja.

- Čuo sam se danas sa njima i to je u njihovoj nadležnosti tako da će u narednih dva ili tri dana sve biti i ukolnjeno i očišćeno, mada nije moglo doći do ekološkog incidenta - uvjerava Mitrović.

 

Portal Analitika