Društvo

Đikanović: Ukoliko ne bude rješenja, sljedeće sedmice štrajkujemo

1705autoprevoznook
B
ivši radnici Autoprevoznog ponovo protestuju. Okupljaće se svaki dan od devet do 15 sati ispred Sindikalnog povjereništva u Nikšiću ,a ukoliko tokom sedmice ne bude rješenja , naredne će, kako najavljuju, stupiti u štrajk glađu, javlja radio Antena M.

Đikanović: Ukoliko ne bude rješenja, sljedeće sedmice štrajkujemo
Portal AnalitikaIzvor

250 eura po godini radnog staža, čini se, zahtjev koji su svi zapamtili, budući da bivši radnici Autoprevoznog na tome insistiraju već dvije godine. Zato su i jutros, po ko zna koji put, odlučili da protestuju ispred zgrade sindikalnog povjereništa u Nikšiću. Predstavnik radnika Milosav Đikanović:

« Dogovorili smo se da ćemo tokom ove sedmice biti ispred Sindikalnog povjereništva u Nikšiću svaki dan od devet do 15 sati. Ukoliko nam se niko ne obrati od sljedeće sedmice radikalizovaćemo protest , bićemo tamo dan-noć i štrajkovaćemo glađu.»

Đikanović kaže da su se radnicima danas obratili iz kabineta ministra saobraćaja Ivana Brajovića:

« Obratila nam se njegova savjetnica , koja je rekla da bi ministar Brajović trebalo da stupi u kontakt sa ministrom rada i socijalnog staranja Predragom Boškovićem . Nije ništa konkretno mogla da mi kaže, očekuju razgovor sa njim. Šta će biti ne znamo, dostavili smo sve što su tražili, očekujemo njihov odgovor.»

Predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Branko Gardašević podsjeća:

« Dobili smo jedan plac od Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju i dogovorili se da se od prodaje tog placa isplate bivši radnici. Pet tendera smo raspisali , ali se niko nije oglašavao. U krajnjem je postignut dogovor sa gospodinom Stamatovićem i predstavnicima Saveza sindikata da se ustupi drugi plac koji je na boljoj poziciji u Nikšiću , kako bi se radnici isplatili.»

Zato Gardašević očekuje:

« Da će se Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo finansija dogovoriti da naprave prenos tog zemljišta na Opštinsko sindikalno povjereništvo , a mi bismo onda u zakonskim okvirima raspisali tender i iz te prodaje bi se radnici namirili.»

Radnici Autoprevoznog traže ukupno oko 600 hiljada eura , što je njihovih 35 kolega dobilo prije dvije godine.

Portal Analitika