Ostalo

Crnogorke osigurale nastavak kvalifikacija

OdbojkaskaLopta
Ž
enska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Herceg Novom selekciju Bosne i Hercegovine 3:1 (23:25, 25:17, 25:18 i 25:23) i kolo prije kraja turnira obezbijedila jedno od prva dva mjesta u A grupi i plasman u narednu rundu kvalifikacija.

Crnogorke osigurale nastavak kvalifikacija
Portal AnalitikaIzvor

To je drugi trijumf crnogorskih odbojkašica, koje su juče na startu turnira bile bolje od Makedonije 3:0. Do pobjede izabranice selektora Vladimira Rackovića došle su nakon 103 minuta igre. U drugom meču hercegnovskog turnira Hrvatska je pobijedila Makedoniju 3:0 (25:15, 25:13 i 25:10) i osigurala nastavak kvalifikacija.

Crna Gora i Hrvatska u posljednjem kolu, sjutra u 20 sati, odlučiće pobjednika grupe i učesnika treće runde kvalifikacija.

Pobjednik grupe plasiraće se u treću rundu kvalifikacija koja je na programu od 2. do 4. januara 2014. godine i igraće se pet turnira sa po četiri reprezentacije. Drugoplasirana selekcija igraće od 2. do 6. oktobra u drugoj rundi jedan turnir sa kojeg će kvalifikacije nastaviti tri najuspješnije reprezentacije.

Portal Analitika