Svijet

FRANCUSKA: Vojnik uboden u vrat u pariškoj poslovnoj četvrti

2505-paris
P
ortparol francuske vojske rekao je da je u pariškoj poslovnoj četvrti La Defense vojnik uboden u vrat, javlja AP.  Pukovnik Tieri Burkard rekao je da je francuski vojnik ozlijeđen, ali nije u životnoj opasnosti. Nije otkrio detalje napada, prenosi Index.hr.

FRANCUSKA: Vojnik uboden u vrat u pariškoj poslovnoj četvrti
Portal AnalitikaIzvor

Napad se dogodio oko 18 sati ispred trgovine Virgin. Vojnik je zbrinut u najbližoj bolnici.

Kako javlja francuski Le Parisien, napadač je u bijegu. Policija ga opisuje kao tipičnog sjevernoafrikanca starog oko 30 godina. Imao je bradu, crnu jaknu i tradicionalnu sjevernoafričku napravu - dželabu - svijetle boje.

Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon sličnoga napada u glavnom gradu Velike Britanije, Londonu, usred bijela dana. Analitičari su se odmah nakon toga napada i usmrćivanja vojnika zabrinuli da bi se slični napadi mogli ponoviti. Međutim, zasad nema službene potvrde da je današnji napad u Parizu povezan s londonskim.

O napadu se odmah oglasio i francuski predsjednik Fransoa Oland koji je, u nedostatku detaljnijeg fizičkog opisa i motiva napadača, rekao da "treba uzeti u obzir sve hipoteze". Odbio je da napad poveže s istovjetnim napadom u Londonu u kojem je britanski vojnik izgubio život.

Podsjećamo, njega su u srijedu napala dva muškaraca koji su, kako kažu svjedoci, govorili da ubijaju "u ime Alaha". Britanske su vlasti ubistvo nazvale terorističkim činom, a odnosi između muslimana i ostalih stanovnika Velike Britanije su se naglo zaoštrili, prenosi portal Index.hr.

Portal Analitika