Zabava

Na žurku kod Stinga: Pjevač otvorio vrata svoje vile u Toskani

25stingova_vila
A
ko želite nezaboravnu proslavu u maniru prave rock zvijezde, ovo je savršena lokacija za vas. Bivši pjevač grupe Police i uspješan solo izvođač Sting otvorio je za javnost svoje privatno imanje u Toskani.

Na žurku kod Stinga: Pjevač otvorio vrata svoje vile u Toskani
Portal AnalitikaIzvor


No, takvo zadovoljstvo će vas i koštati: Šest kućica u koje stane 50 gostiju ćete platiti sedam hiljada eura nedeljno.



Do 200 zvanica može uživati u raskošnom italijanskom imanju koje ima svoj bazen, veliku kamenu šahovsku ploču u vrtu, košnice, šumu, jezero i kuhinju u bašti.



"Il Palagio" naziv je vile iz 16-og vijeka, a nalazi se u slavnoj pokrajini Chianti, po kojoj je nazvano i istoimeno vino.



Sting je vilu kupio 1999. godine i potpuno je obnovio, a kasnije je zakupio i dodatno zemljište od prijašnjeg vlasnika, vojvode Simonea Vincenze Vellutti di San Clemente.



Odluku o otvaranju vile za javnost vjerovatno je ubrzao i novi zakon koji vlasnicima nekretnina u Italiji nameće nove poreze.



PR firme Immobiliare koja iznajmljuje vilu, Andrea Polo, za Daily Telegraph je izjavio: "Ovo je prekrasan posjed, i svi će htjeti da dođu. A i Sting se možda i sam pojavi na vašoj proslavi."



A Sting je ozbiljan u svojoj ulozi malog preduzetnika: Na njegovoj web stranici možete kupiti vino "Kad plešemo", med "Hiljadu cvjetova" (sve iz Il Palagia) i posebnu vrstu salame, napravljenu od autohtone vrste svinja.

 

tekst i foto: Index.hr.

Portal Analitika