Politika

Šabović: Nije kasno Džavidu da se i sada pridruži DF-u

2505husnija
P
oslanik DPS-a Husnije Šabović reagovao je povodom izjave poslanika SDP-a Džavida Šabovića da je formiranje građanskog pokreta jedini način da se Crna Gora vrati na put koji je zagovaran uoči referenduma, kazavši da Džavidu nje kasno da se i sada pridruži Demokratskom frontu.

Šabović: Nije kasno Džavidu da se i sada pridruži DF-u
Portal AnalitikaIzvor

- Nije lako Džavidu Šaboviću koji, po njegovim svjedočenju, živi u moralnom posrnuću od 1997 godine, od kada su DPS i SDP u koalicionom savezu. Moral je dio posla kojim se bavimo i svakog čovjeka pojedinačno. Neko nije u stanju da ugrozi svoje moralne principe ni jednan minut, a ima i onih koji su spremni da to čine 16 godina. Vjerovatno postoji dobra motivacija kad je čovjek spreman da toliko dugo radi " protiv" sebe, navodi se u saopštenju Husnija Šabovića, dostavljenom Portalu Analitika.

Šabović podsjeća da Džavid Šabović iz SDP-a kaže da je "posrnuo, kada je postao dio pobjedničke politike koja je sačuvala mir i dostojanstvo Crne Gore i koja sve građane nase države smatra jednako vrijednima i časnima, bez razlika u odnosu na nacionalnu i vjersku pripadnost".

- Da li se Džavid Šabović sjeća koja je bila druga opcija? Tada su, a dobrim dijelom i sada, protiv DPS i SDP oni koji su bili protiv Crne Gore, koji su vrednovali samo jedan narod i jednu vjeru, koji naoružani išli na Tuzi, upravljali sedmim bataljonom, branili Cetinje topovima okrenutima ka Cetinju, zbog koji su padale bombe po mom, njegovom i našem Plavu, koji su pozivali investitore da ne ulazu u Crnu Goru... Da li se to kaje Džavid što nije tada stao uz njih? Nije kasno Džavidu da i se i sada pridruži DF, dobio je poziv od Medojevića, ali ne kao Džavid Šabović, nego kao Džavid Krivokapić, što mu očito ne smeta, ističe Šabović u saopštenju.

Poslanik DPS-a nadalje govori da bi najave preporoda sa novim saveznikom prošle kao što je Džavid Šabović "preporodio Plav kada je bio sa njima u koaliciji".

- Biće svima zanimljivo da vidimo da li će Džavid nastaviti moralno da propada, kako sam kaže, dok CG bude na putu daljeg demokratskog i ekonomskog napretka i evropskih integracija, zaključuje se u sapštenju Husnije Šabovića.

Portal Analitika