Zabava

Pariz: Suđenje Depardjeu počelo bez optuženog

2505depardjesud
S
ud u Parizu počeo je juče proces protiv francuskg glumca Žerara Depardjea za vožnju u pijanom stanju u odsustvu optuženog, koji se nalazi na snimanju novog filma u Čečeniji, prenosi B92.

Pariz: Suđenje Depardjeu počelo bez optuženog
Portal AnalitikaIzvor

Depardjea je na sudu predstavljao njegov branilac, koji je naveo da je trenutno prebivalište glumca u Belgiji i da zbog toga nije u obavezi da dođe na sud.

Glumac (64) dobio je u januaru rusko državljanstvo, pošto je podnio zahtev za državljanstvo u Belgiji. Suđenje je bilo predviđeno da počne u decembru i tada se očekivalo prisustvo glumca. Advokat je juče rekao da je Depardje na snimanju filma Ejbela Ferare o aferi Sofitel i da glumac igra ulogu bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana.

Kod Depardijea, koji je 29. novembra 2012. godine bio žrtva nesreće skutera na putu, otkriveno je da je bio u pijanom stanju. Imao je 1,8 promila alkohola u krvi, dok je u Francuskoj dozvoljena gornja granica 0,5 promila.

Glumac za ovaj prekršaj koji je napustio zemlju zbog izmjene poreskih zakona, može dobiti kaznu do 4.500 eura i zatvorsku kaznu do dvije godine.

Portal Analitika