Finansije

Knežević za Blic: Borsa Istanbul preuzima 30 odsto Montenegroberze

2505Knezevic
Duško Knežević
, vlasnik Atlas grupe, koja je većinski vlasnik Montenegroberze, otkrio je za Blic da će u narednih nekoliko dana turska Borsa Istanbul preuzeti 30 odsto vlasništva te crnogorske berze.

Knežević za Blic: Borsa Istanbul preuzima 30 odsto Montenegroberze
Portal AnalitikaIzvor

- Borsa Istanbul ima namjeru da poveže sve berze u regionu, a zainteresovani su da kupe udio i u Beogradskoj berzi - rekao je Knežević, ali nije mogao da precizira po kojoj cijeni će biti prodat udio Montenegroberze, rekavši samo da će se prodaja obaviti "po berzanskoj cijeni".

Knežević je ukazao na to da je namjera Turaka da objedine sve berze u regionu, pošto su i u Turskoj sve berze objedinjene pod jednom, ali i da je Borsa Istanbul među vodećim u svijetu po obrtu koji dnevno ostvari.

On je za beogradski list rekao i da bi Atlas grupa na jesen trebalo da uđe u jednu od državnih banaka u Srbiji, a jedna od opcija je Jubmes banka.

- Mi smo već u pregovorima oko kupovine neke od banaka. Naš plan je da ta banka ne bude sa filijalama, jer je taj biznis model mnogo brži i efikasniji - rekao je on i dodao da će banka biti specijalizovana samo za privredu.

- U oblasti nekretnina imamo dosta lokacija na Novom Beogradu i planiramo sa našim partnerima iz Emirata da se vratimo na neki od tih projekata, koji su veličine od 50.000 do 100.000 kvadrata - zaključio je Knežević.

Portal Analitika