Abiznis

Nesterenko: Ruske firme zainteresove za ulaganja u energetiku

2505Nesterenko
R
uske kompanije zainteresovane su za ulaganja u sektor energetike u Crnoj Gori, posebno za gradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja i istraživanje nafte i gasa u podmorju, kazao u intervjuu Dnevnim novinama ambasador Rusije u Podgorici, Andrej Aleksejevič Nesterenko.

Nesterenko: Ruske firme zainteresove za ulaganja u energetiku
Portal AnalitikaIzvor

On je izjavio da su velike kompanije RAO ES i Silavi mašine, koje imaju predstavništva u Beogradu, zainteresovane za gradnju drugog bloka TE.

- Svjetski priznata kompanija Novotek već pet godina izražava namjeru da učestvuje u tenderu za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju - kazao je Nesterenko i dodao da ta kompanija sada čeka tender na koji bi se prijavila.

- Pratimo stalno tendere koji se kod vas objavljuju. Postoji interesovanje ruskih firmi. Radi se ne samo u ulaganjima naših kompanija u turizam, izgradnju hotela, razvoj primorske infrastrukture, nego i u druge oblasti. Jedna od njih je i energetika - kazao je Nesterenko.

Prema njegovim riječima Crna Gora je za ruske turiste interesantna zemlja.

- Tu mislim ne samo na prirodnu ljepotu vaše zemlje, nego i istorijska mjesta, uključujući i ona vezana za duhovni život, na primjer Ostrog - istakao je Nesterenko.

On je podsjetio da je u prošloj godini Crnu Goru posjetilo oko 250.000 ruskih turista.

Portal Analitika