Ostalo

SP kvalifikacije: Odbojkaši krenuli porazom

OdbojkaskaLopta
M
uška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je na startu prve runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Poljskoj.

SP kvalifikacije: Odbojkaši krenuli porazom
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski odbojkaši poraženi su danas u Skoplju, u prvom kolu F grupe, od Ukrajine 3:1 (25:20, 27:25, 23:25 i 25:20). Ukrajina je do startne pobjede na turniru došla nakon 113 minuta igre. U drugom meču ovog kola, u 18 sati, sastaće se Makedonija i Albanija.

Crnogorski odbojkaši u subotu igraće sa Makedonijom, a u neđelju sa Albanijom. Pobjednici svih šest grupa plasiraće se u treću rundu kvalifikacija koja je na programu od 2. do 4. januara 2014. godine i igra se pet turnira sa po četiri reprezentacije.

Drugoplasirane selekcije igraće od 2. do 6. oktobra 2013. godine u drugoj rundi jedan turnir sa kojeg će nastavak kvalifikacija izboriti tri najbolje ekipe.

Na završnim turnirima Evropa ima osam mjesta u muškoj konkurenciji, pa će se pored domaćina Poljske finalista Evropskog prvenstva 2013. godine plasirati i pobjednici grupa treće runde kvalifikacija, kao i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa. (Mina)

Portal Analitika