Fudbal

Karta za finale LŠ 16.000 eura kod tapkaroša

2405dortmundok
N
jemačka “invazija” na London, koja je počela jutros i za koju se očekuje da dosegne vrhunac sjutra kada se u gradu očekuje oko 150 hiljada Njemaca, dovela je do apsolutno neviđenog divljanja cijena ulaznica za finale Lige šampiona jer je nesrazmjerno mali broj karata ostavljen za navijače,

Karta za finale LŠ 16.000 eura kod tapkaroša
Portal AnalitikaIzvor

UEFA je dobrim dijelom kriva za "pljačku" navijača Borusije i Bajerna koja se upravo odvija na londonskim ulicama jer od 86 hiljada mjesta, koliki je kapacitet Vemblija, navijačima klubova koji igraju finale na raspolaganju je samo 50 hiljada.

Cijene najboljih mjesta na Vembliju kod tapkaroša dosežu i do 14 hiljada funti (16 hiljada eura), Bez obzira na to , ima navijača voljnih da plate i do 38 puta veći iznos od tržišnog kako bi uživo gledali utakmicu života. Čak su i najjeftinija mjesta pod krovom Vemblija dosegla dijamantnu vrijednost- karte koje inače koštaju 60 funti sada se prodaju za dvije do 4.5 hiljade funti!

Ali nisu se samo šverceri polakomili- agencija iz Madrida 1st4footballtickets.com, karte koje koštaju 330 funti, prodaje za 13 760, koliko košta paket od dvije. Druga agencija, ticket4football.com, dvije ulaznice za atraktivna mjesta prodaje za ukupno 7 350 funti.

Naravno, ulaznice i za puno manje atraktivne događaje od ovog uvijek će se prodavati na crno i sa cijenom osjetno višom od realne i tržišne, ali da UEFA nije čak 20 hiljada karata rezervisala za članove svoje "porodice” ne bi bile baš ovoliko skupe kod švercera, jer bi ih bilo puno više na tržištu.

U navedenu "porodicu" spadaju članovi nacionalnih fudbalskih saveza, sponzori, kompanije koje prenose utakmice, kao i razni "paketi" koje UEFA dijeli.

Nema sumnje da mnoge od ovih ulaznica završe na crnom tržištu i stoga prilično licemjerno zvuči saopštenje UEFA kako preduzimaju sve što je u njihovoj moći da stanu na kraj ilegalnoj prodaji karata.

Ulaznice su odavno rasprodate, a posebno su na njih navalili navijači Borusije, kojih se preko pola miliona prijavilo za 25 hiljada karata, koliko je njihov klub imao na raspolaganju.

Ali to neće smetati mnogima od njih da i bez ulaznica dođu u London, kao što su uradili i u polufinalnom meču, kada ih je u Madrid došlo čak 40 hiljada, iako ih je samo 10 hiljada imalo ulaznice za Bernabeu.

 

Portal Analitika