Svijet

Hitrou: Avion prinudno sletio

hitrou
O
bje piste na londonskom aerodromu Hitrou danas su zatvorene, nakon što je avion "Britiš ervejza" morao prinudno da sleti, izjavila je portparolka aerodroma.

Hitrou: Avion prinudno sletio
Portal AnalitikaIzvor

"Obje piste su trenutno zatvorene. Svi putnici i posada su bezbjedno evekuisani iz aviona koji se nalazi na sjevernoj pisti. U incidentu je učestvovao jedan avion", rekla je ona za AFP.

AFP navodi da je avion prinudno sletio zato što je prilikom poletanja primjećeno kako iz njega izbija dim.

Svi putnici i posada su bezbjedno evakuisani, nakon incidenta koji se dogodio oko 9 časova po londonskom vremenu, piše BBC.

U saopštenju "Britiš ervejza" je navedeno da je avion za Oslo prinudno sletio ubrzo nakon polijetanja, zbog tehničkog problema. Tom prilikom evakuisano je 75 putnika. Takođe, saopšteno je da će biti sprovedena kontrola goriva.

Džon Koglan je za BBC rekao da je vidio "crni trag dima" kako izlazi iz motora Erbasa A319 kompanije “Britiš ervejz”. On je dodao da je avion bezbjedno sletio.

Londonska vatrogasna brigada je tvitovala: "Ekipa vatrogasne stanice Hitroa pomaže vatrogasnoj službi aerodroma Hitrou pri gašenju vatre na avionu", i dodaju : "Vjerujemo da je vatra ugašena".

Južna pista je, u međuvremenu, otvorena za vazdušni saobraćaj, dok je sjeverna do daljnjeg zatvorena.

 

Portal Analitika