Abiznis

Telenor priređuje "FireFox OS Night"

2504telenoooor
Sjutra veče, od 19 sati sve će biti u znaku FireFox OS i zvaničnog predstavljanja ovog operativnog sistema i mobilne platforme u Crnoj Gori u prostorijama Telenora.

Telenor priređuje "FireFox OS Night"
Portal AnalitikaIzvor

Dobre stvari i dalje dolaze iz Telenora. Ovoga puta u saradnji sa jednom od najvećih Internet kompanija Mozzila-om i lokalnim partnerom Digitalizuj.me, Telenor organizuje tech događaj "FireFox OS Night".

Telenor je, zajedno sa Mozilla zajednicom i još 12 operatora aktivan učesnik u razvoju Firefox mobilne platforme.

Ovaj mobilni operativni sistem u potpunosti je izrađen u skladu sa standardima otvorene platforme, a svaka funkcija ovog telefona napravljena je korišćenjem HTML5 tehnologije.

Upravo ovo je povod druženja u utorak kada će gosti iz Mozilla zajednice i developeri iz norveške kompanije Comoyo govoriti o novim trendovima, predstaviti FireFox operativni sistem, ali i govoriti o najboljim praksama i smjernicama za dizajn FireFox OS aplikacija.

Predstavnik lokalnih snaga iz Digitalizuj.me će takođe govoriti o svome iskustvu i očekivanjima, dok će prisutni imati priliku da čuju i prve utiske o koršćenju ovog telefona ali da ga i sami isprobaju. Pored neformalnog druženja i prilike za networking, prisutnima će biti predstavljeno i predstojeće takmičenje i radionice koje slijede.

Učesnici panela su:

· Alex Lakatos, Mozilla

· Olav Nymoen, ComoYo

· Davor Jovićević, Telenor Crna Gora

· Milutin Pavićević, Digitalizuj.me

Moderator panela je: Adrijana Husić Telenor Crna Gora.

Portal Analitika