Svijet

Pink Panteri u Italiji za nepun minut opustošili zlataru

24mil
I
storijska pljačka u Italiji dogodila se 21. maja u zlatari u centru Milana, a kako izvještavaju tamošnji mediji, prema najnovijim informacijama iz istrage, počinioci su članovi nadaleko poznate bande pod imenom "Pink Panter", koju čine državljani Srbije i Crne Gore.

Pink Panteri u Italiji za nepun minut opustošili zlataru
Portal AnalitikaIzvor

Za nepun minut, šestorica pljačkaša opustošila su zlataru "Frank Miler", pretukla radnika i menadžera, koji su pokušali da ih spriječe u razbojničkom pohodu, nakon čega su bacili dva molotovljeva koktela, prenose Dnevne novine.

Italijanski mediji došli su do snimka sigurnosnih kamera iz zlatare koje je izuzela policija i opisali su cijeli tok pljačke. Prvi je u zlataru ušao mladić kratke kose u sportskoj odjeći, koji je na engleskom jeziku počeo razgovor sa radnikom iz obezbjeđenja.

Nakon nekoliko razmijenjenih riječi, iza mladića se, sa fantomkom na glavi i pajserom u rukama, pojavio drugi razbojnik, koji je, kako su opisali tamošnji mediji, "bio spreman da napadne u svakom trenutku". Tako je i udario čovjeka iz obezbjeđenja, kojeg je oborio na pod. Tu je nastavio da ga udara pajserom i nogama govoreći mu na lošem italijanskom jeziku "Budi miran, kopile".

Za svega deset sekundi zlataru je okupiralo šest pljačkaša.

Menadžer zlatare Miki Banainan (55) potrčao je da spasi radnike, ali su ga "Panteri" napali s leđa i nanijeli mu više povreda.

Prilikom bjekstva pljaćkaši su bacili dva molotovljeva koktela.

Na osnovu toga kako je pljačka počinjena i na osnovu ponašanja razbojnika, italijanska policija stvorila je sumnju da su je počinili upravo isti članovi bande "Pink Panter" koji su je opljačkali i prije nešto više od tri mjeseca.

Izvor: Dnevne novine,CdM

Portal Analitika