Politika

Jovićević: Ponašanje SDP izaziva skepsu

24sj
P
rof.dr Svetozar Jovićević i jedan od osnivača Pokreta za promjene, smatra da je SDP već duže vrijeme u poziciji kada može da igra odlučuju­ću ulogu. U izjavi za DN, Jovićević kaže da su SDP predlagali neko rešenje slično ovom koje je poslanik Šabović iznio.

Jovićević: Ponašanje SDP izaziva skepsu
Portal AnalitikaIzvor

"Dok smo bili u grupi za promjene predlagali smo njihovom čelniku da se otrgnu od vlasti. Govorili smo im da društvo ide u pogrešnom pravcu da su osiromašili naše bogatstvo. Tada smo nagovarali čelnika SDP da odigra tu važnu ulogu imajući u vidu njihovu dominantnu ulogu u tom procesu ko­liko god da nisu bili velika partija. Me­đutim oni su smatrali da je bolje da se drže DPS što je po meni bila krupna greška", rekao je Jovićević. Jovićević vjeruje da je Šabovićev stav većinsko mišljenje SDP i da on sam zna raspoloženje unutar partije.

"Ipak vjerujem da se sam vrh SDP neće tako lako odlučiti na tako kru­pan korak. Ono što nije dobro ako se u namjeri objedinjavanja razlitih snaga u jedan front članovi biraju po tome ko je dobar ko ne. To neće bi­ti dobro, ne smiju se upotrebljavati takva mjerila jer bi malo ko ostao u tom frontu", smatra Jovićević. Bit­no je da ono što pričaju što prije re-alizuju.Stekli su se uslovi za to, čak i kod opozicije. Ipak, razumijem skep­su za takvu inicijativu. To je zbog ponašanja SDP, tako da je normalno da svi budu skeptični prema toj ideji, za­ključio je Jovićević.

Portal Analitika