Politika

Šuković i Mihaljević ambasadori u Vatikanu i Bugarskoj

2305veselinS
O
držana je osma sjednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Odbor je dao pozitivno mišljenje na prijedlog za imenovanje ambasadora Crne Gore pri Svetoj stolici i ambasadora u Republici Bugarskoj, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Šuković i Mihaljević ambasadori u Vatikanu i Bugarskoj
Portal AnalitikaIzvor

 

Članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore su na danas održanoj śednici razmatrali predlog da se za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore pri Svetoj stolici, na rezidentnoj osnovi, imenuje Veselin Šuković i predlog da se za funkciju izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Bugarskoj, na nerezidentnoj osnovi, imenuje Milomir Mihaljević.

Šuković i Mihaljević istakli su značaj budućih misija, izazove i planove svojih djelovanja tokom predstojećih mandata. Nakon izlaganja i predstavljanja kandidata za ambasadore, poslanici su iznijeli svoja viđenja i mišljenja u odnosu na predložene kandidate.

Članovi Odbora koji su uzeli učešće u diskusiji, u svojim izlaganjima istakli su da se radi o izuzetnim kandidatima i izrazili vjerovanje da će njihove misije u pomenutim državama biti uspješne.

Članovi Odbora su nakon razgovora sa kandidatima za ambasadore, jednoglasno podržali predlog za njihovo imenovanje i dali pozitivno mišljenje, polazeći od njihovih profesionalnih, radnih i stručnih sposobnosti koje ih preporučuju za te funkcije, o čemu će Odbor obavijestiti predśednika Crne Gore.

 

Portal Analitika