Abiznis

Nastavak akcije uređenja park šume Trebjesa

majparksumaok
Društvo mladih ekologa Nikšić u okviru projekta „Za ljepši Nikšić“, koji je finansijski podržan na prošlogodišnjem konkursu Pivare „Trebjesa“ AD Nikšić za finansiranje projekata NVO iz oblasti zaštite životne sredine nastavlja sa realizacijom uređenja park šume Trebjesa, saopšteno je iz te organizacije.

Nastavak akcije uređenja park šume Trebjesa
Portal AnalitikaIzvor

Nakon aprilske akcije pošumljavanja Trebjese sa 600 sadnica bijelog i crnog bora sada je u toku akcija postavljanja informativnih tabli na više lokacijama u park šumi Trebjesa.

Prva informativna tabla je postavljena na početku šetališta i na njoj je karta posebnog prirodnog predjela Trebjesa sa pregledom rijetkih, endemičnih, zaštićenih biljnih vrsta i kulturnoistorijskih spomenika.

josparkuok- Osim ove u narednih nekoliko dana u rejonu Trebjese planiramo postaviti jos jednu tablu na kojoj će biti fotografije rijetkih, zaštićenih i endemičnih biljnih vrsta sa eko porukom o zančaju očuvanja ovog predjela. Takođe tokom ove akcije koja se realizuje i u saradnji sa SO Nikšić planiramo obnoviti informacije na postojećim tablama a koje su ruinirane usled nemara ili vremenskih uslova- stoji u saopštenju.

Postavljanjem informativnih tabli, kako navode u Društvu mladih ekologa Nikšić, približiće građanima značaj i raznovrsnost flore i faune Trebjese i dati doprinos u edukaciji mlađih genaracija.

- Trebjesa kao omiljeno izletište zaslužuje veći stepen zaštite od samih građana a ne samo od institucija. Svakako, sama zaštita unutar institucija ne znači mnogo ako se toga ne pridržavamo i u stvarnosti, napominje se u saopštenju.

Akcije koje se realizuju u Trebjesi su ujedno i podsticajne za građane da unaprijede svoj odnos prema ovom lokalitetu koji ima višestruki značaj kako za grad tako i sa naučnog i kulturnog aspekta, zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

Portal Analitika