Vaterpolo

VA Kataro prvak CG za mlađe kategorije

VACatrroo
N
a osnovu najboljeg učinka u ligaškom dijelu takmičenja VA Cattaro stekla je pravo da bude domaćin završnog turnira Prvenstva Crne Gore u kategoriji 2000 godište i malađi. U polufinalnoj utakmici Cattaro je savladao ekipu Jadrana iz Herceg Novog rezultatom 7-6. U finalnoj utakmici Cattaro je ubjedljivo pobjedio ekipu Primorca rezultatom 10-2.

VA Kataro prvak CG za mlađe kategorije
Portal AnalitikaIzvor

 

Nakon završenog turnira VA CATTARO osvojila je prvo mijesto u ovoj kategoriji i time stekla naziv PRVAK Crne Gore za 2012/13. Drugo mjesto pripalo je ekipi Primorca, a treće Jadranu iz Herceg Novog. Ovajanjem prvog mjesta, kao i drugog mjesta na turniru Olimpiskih nada potvrđena je dominacija VA Cattaro u ovoj kategoriji. Ove dvije činjenice kao i rezultati ostvareni u ostalim mlađim kategorijama potvrđuju da Akademija ulaže veliki trud, zalaganje iu radu sa mlađim uzrastima. Ovaj proces biće nastavljen i dalje. Najbolji igrač i strijelac završnog turnira Prvenstva Crne Gore je igrač Cattara Nebojša Vušković, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

''Od prvog dana Cattaro poklanja pažnju radu sa mlađim kategorijama, koje su nesumljivo napredovale što pokazuju postignuti rezultati. Na ovaj način ostaruje se sigurna budućnost kako kotorskog tako i crnogorskog vaterpola. Krajnje je vrijeme da društvo i zajednica ulože više sredstava da bi se ovaj kavalitetan sport održao'', saopštio je predsjednik kluba Antun Pana Milošević.

Ekipa koja je osvojila nasolv PRVAKA Crne Gore:

Veljko Hercegovac, Nebojša Vušković, Bojan Proroković, Dragan Marković, Marko Dragičević, Vasilije Mićanović, Milan Vukčević, Božidar Vuksanović, Miroslav Perković, Bojan Krivokapić, Ante Marković, Vasilije Hajdarević, Vladimir Vidović, Filip Jašović, Krsto Milutin, Filip Nikaljević i Pavle Nedeljkov. Trener ekipe: Željko Vičević.

Portal Analitika