Politika

Danilović: "Radulović i ja idemo na sjednicu Kolegijuma"

22danilovic
Poslanici DF-a sjutra će, izvjesno je, prisustvovati Kolegijumu predsjednika Parlamenta čime će, bar i na kratko, prekinuti bojkot. Poslanici DF-a zato već mjesec ne prisustvuju skupštinskim sjednicama, što bi se, međutim moglo promijeniti  koliko je sjutra.

Danilović: "Radulović i ja idemo na sjednicu Kolegijuma"
Portal AnalitikaIzvor

Za Antenu M  šef poslaničkog kluba DF-a Goran Danilović kaže izvjesno je da će na sjednicu Kolegijuma u četvrtak, doći  dva predstavnika Demokratskog fronta:

"Dakle ove sedmice će biti kolegijum predstavnika parlamenta na kojem će se izvjesno pojaviti i naš predstavnik odnosno ja kao šef kluba poslanika. Naravno sigurno će tu biti i kolega Branko Radulović, potpredsjednik Parlamenta jer se radi o prijedlogu Zaključaka, prijedlogu zakona o inicijativama koje smo mi obećali građanima na velikom protestnom skupu a koje su sada došle na red.  Potpuno je jasno da ono što smo obećali građanima ćemo pokušati da uvrstimo u dnevni red parlamenta i da se izborimo za usvajanje svega što smo predložili."

Danilović ponavlja da  će  predstavnici fronta biti prisutni na sjednicama kada na dnevnom redu bude lex specijalis:

«Potpuno je bilo jasno da ćemo onoga trenutka kada se izborimo u razgovorima sa drugim političkim subjektima da naši prijedlozi koje smo obćali građanima na protestu, da ćemo tim povodom vrlo namjenski biti u Parlamentu. Bilo bi nedopustivo da predložimo lex specijalis i da predložimo zaključke u kojima hoćemo trajno da dođemo do poštenih izbora a da se tim povodom ne pojavimo u parlamentu. Vidjećemo kako će proći naše inicijative a onda ćemo analizirati kako smo time zadovoljni.»

Podsjetimo, dolaskom na sjednicu Kolegijuma poslanici DF-a prvi put nakon mjesec prisustvovali bi nekoj od sjednica u Parlamentu.

 

Portal Analitika