Abiznis

ŽPCG: Stigla remontovana vozila u Crnu Goru

2205vozz1
Ž
eljeznički prevoz Crne Gore je informisao crnogorsku javnost, da su na Dan nezavisnosti u našu zemlju stigla neka od remontovanih voznih sredstava čime, uz nove španske elektromotorne vozove, ŽPCG nastavlja da podiže nivo i kvalitet usluga.

ŽPCG: Stigla remontovana vozila u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Na elektrolokomotivi tipa 461 i na troje kušet-kola, generalni remont je obavljen u zagrebačkoj Tvornici željezničkih vozila „Gredelj“, dok su dvoja putničkih kola popravljena u fabrici „Želvoz“ u Smederevu, saopšteno je iz ove kompanije.

Lokomotiva 461-040 je u „Gredelju“ podvrgnuta glavnoj investicionoj opravci, dok su na remontovanim kušet-kolima promijenjeni svi sklopovi koji se rade pri ovoj vrsti opravke, uključujući i novi sistem ogibljenja. Promijenjene su i presvlake na ležajevima.

Putnička kola ŽPCG-a isporučena iz „Želvoza“ popravkom su dovedena u tehnički ispravno stanje. Riječ je o restoran-vagonu i jednim kolima za sjedenje koja su bila remontovana jesenas, ali su oštećena u željezničkom udesu kod Mojkovca 13. novembra 2012. godine.

2205vozz

Vozna sredstava, o kojima je riječ, biće uključena u redovan putnički saobraćaj u najkraćem periodu, odnosno, čim budu obavljene carinske formalnosti i testiranja lokomotive u realnim uslovima eksploatacije na crnogorskim prugama.

Željeznički prevoz Crne Gore dočekuje spreman predstojeću turističku sezonu, zahvaljujući dobro isplaniranom tajmingu isporuke remontovanih i popravljenih voznih sredstava, kao i za kraj juna najavljenom dolasku još jednog elektromotornog voza sa remnota u TŽV „Gredelj“, kaže se na kraju saopštenja.

 

Portal Analitika