Abiznis

„MedUNIQA Kamion zdravlja“ posjetio Nikšić

kamion
MedUNIQA Kamion zdravlja” na svom proputovanju kroz Crnu Goru posjetio je i Nikšić. Odmah po dolasku na glavni gradski Trg Slobode, Kamion zdravlja izazvao je veliku pažnju građana koji su tražili informaciju više o vrsti pregleda kao i medicinskom osoblju, saopšteno je iz UNIQA osiguranja.

„MedUNIQA Kamion zdravlja“ posjetio Nikšić
Portal AnalitikaIzvor

Pregledi su, kao najavljeno započeli u 11 sati, a svi građani koji su na vrijeme zakazali svoj termin su imali priliku da urade sistematski pregled. Među njima se našla i crnogorska rekorderka u polumaratonu sportistkinja Slađana Perunović, članica AK „Nikšić”.

Kompletan pregled u Kamionu zdravlja obuhvata EKG, ultrazvuk abdomena, spirometriju, analize krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i preglede interniste i dermatologa.

Osnovni cilj cjelokupnog projekta “Kamiona zdravlja” je unaprijeđenje zdravstvenog stanja gradjana, kao i edukacija o važnosti preventivnh pregleda.

Nakon posjete Nikšiću „MedUNIQA Kamion zdravlja” nastaviće svoj put ka Baru gdje će boraviti dva dana na Trgu Kneza Vladimira 22. i 23. maja. Posjetu Crnoj Gori „MedUNIQA Kamion zdravlja” završiće u Budvi na platou ispred zidina Starog grada 24. maja.

MedUNIQA kamion je dugačak 16,5 širok 6,5 metara i težak 35 tona, futurističkog je izgleda i opremljen vrhunskom opremom. Ovo remek delo, italijanskog dizajnera Luiđija Kolanija se otvara sa obije strane čime nastaju jedinstvena mobilna laboratorija veličine 60 kvadratnih metara.

 

 

 

Portal Analitika