Svijet

Sirija: U borbama preko 100 mrtvih

pobunjenici
S
irijske vladine snage uz podršku pripadnika šiitske ekstremističke grupe Hezbolah ušle su u Kusajr koji su dugo držali pobunjenici. U borbama je poginulo preko 100 ljudi.

Sirija: U borbama preko 100 mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

Hezbolah je uputio pojačanje u Kusajr, grad od oko 30.000 stanovnika, koji se nalazi oko 35 kilometara od grada Homsa u istoimenoj centralnoj sirijskog provinciji u blizini granice sa Libanom, navode agencije.

"Najmanje 31 borac Hezbolaha ubijen je od nedelje i 68 (sirijskih) pobunjenika, od kojih šestoro nismo bili u mogućnosti da identifikujemo", saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. 
Oni su naveli da medju ubijenima ima i devet pripadnika sirijske vojske lojalne predsjedniku Bašaru al-Asadu, trojica paramilitaraca i četiri civila, prenijela je agencija AFP. 
"Jasno je da Hezbolah predvodi napad", izjavio je direktor organizacije Rami Abdel Rahman. Za sirijske pobunjenike, grad Kusajr je od ključnog značaja za doturanje oružja i boraca iz Libana, a sirijski režim i Hezbolah hoće kontrolu nad gradom koji leži na raskrsnici puteva.

 

Portal Analitika