Politika

Vujanović položio zakletvu

2005vujanvic
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović položio je zakletvu na svečanoj sjednici Parlamenta u Vladinom domu na Cetinju.

Vujanović položio zakletvu
Portal AnalitikaIzvor

Na inauguraciju predsjednika došao je kompletan državni vrh, predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, kao i diplomatski kor.

- Zaklinjem se svojom čašću, na Ustavu Crne Gore, da ću dužnost predsjednika Crne Gore obavljati savjesno i odgovorno, za dobro svih građana naše domovine. Kao predsjednik države, posvetiću se očuvanju nezavinosti i suvereniteta Crne Gore, kao građanske, demokratske, eskološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava, kazao je Vujanović, položivši zakletvu.

U svom govoru Vujanović se osvrnuo i na ekonomsko stanje. Vlast, prema njegovim riječima, mora u ekonomskoj krizi donositi odluke odlučnije i hrabrije.

2005zakletva
- Naravno, transparentno i javno, bez odlaganja, istakao je Vujanović.

Na vlasti je odluka i odgovornost, kazao je Vujanović, a dobrom ambijentu moraju pomoći svi.

- I opozicija, civilni sektor, mediji - svi. Uz isti cilj, a to je dobro Crne Gore, naglasio je Vujanović.

On je istakao da je važno da Crna Gora sigurno nastavi svoj put evroatlantskih integracija, i da bude posvećena demokratskim vrijednostima. Takođe, izrazio je nadu da će Crna Gora već na narednom Samitu NATO-a dobiti poziv za članstvo, a da će građani to prihvatiti kada im se saopšte sve vrijednosti integracija.

2005zakletva2
Prema njegovim riječima, možemo se razlikovati u mnogo čemu - i to je demokratija. Ali se ne možemo razlikovati u onome što je - dobro Crne Gore.

- Tim vrijednostima osvetiću naredni mandat, poštujući ustavni kapacitet, uz maksimalnu ličnu posvećenost, kao predsjednik svih građana, pomoći ću opštem dobru Crne Gore, tako mi Bog pomogao, neka je vječna Crna Gora, kazao je Vujanović.

Svečanoj sjednici nijesu prisustvovai članovi opozicije, kao ni ministri i poslanici Socijaldemokratske partije. Jedino je lider SDP-a Ranko Krivokapić prisustvovao sjednici, kako je kazao, u svojstvu predsjednika Skupština.

2005zakletva3



 

Portal Analitika