Politika

Predsjednik Vlade primio ambasadore nordijskih država

1204milook
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa ambasadorima nordijskih država (Norveška, Danska, Švedska i Finska) akreditovanim za našu zemlju koji borave u Crnoj Gori povodom inauguracije predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Predsjednik Vlade primio ambasadore nordijskih država
Portal AnalitikaIzvor

Zahvaljujući na podršci koju nordijske države pružaju Crnoj Gori, predsjednik Vlade je istakao posvećenost ostvarenju politike finansijske konsolidacije u prvim mjesecima mandata, istovremeno naglašavajući da predstoji realizacija razvojih i infrastrukturnih projekata posebno u oblasti energetike i turizma. Unapređenje kvaliteta života građana ostaje prioritet Vlade i u narednom periodu, čemu će svakako doprinijeti i ispunjavanje obaveza iz evropske i evroatlantske agende, ocjenio je premijer.

Tokom razgovora sagovornici su razmjenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu, pri čemu je naglašena potreba rješavanja problema kroz institucije sistema, kao i konstruktivna i proaktivna uloga Crne Gore u regionu kada je riječ o promociji evropskih vrijednosti i standarda.

Ambasadori su naglasili da će nordijske države nastaviti i dalje da pružaju pomoć i podršku Crnoj Gori u realizaciji njenih vanjskopolitičkih prioriteta.

Portal Analitika