Abiznis

Saradnju Kine i Crne Gore unaprijediti kroz saradnju u oblasti poljoprivrede

2005kina
U
spješnu saradnju Crne Gore i Republike Kine moguće je dodatno unaprijediti kroz saradnju na ekspertskom nivou u oblasti poljoprivrede, saglasili su se danas na sastanku ministar Ivanović i ambasador Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin.

Saradnju Kine i Crne Gore unaprijediti kroz saradnju u oblasti poljoprivrede
Portal AnalitikaIzvor

Ivanović i ambasador Žaolin iskazali su obostranu zainteresovanost da podstaknu razvoj poljoprivrede, u cilju snaženja strateškog partnerstva dvije države i unapređenja kvaliteta životnog standarda u Crnoj Gori.

Ivanović je zatražio podršku u realizaciji konkretnih projekata u oblasti poljoprivrede, sistema za navodnjavanje, prenos znanja i tehnologija, nabavku mehanizacije, jače povezivanje poljoprivrednih proizvođača i podršku razvoju ruralnih područja.

Takođe, razgovarano je o pružanju ekspertske podrške u procesu evropskih integracija za službenike Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ministar je iskazao zadovoljstvo spremnošću NR Kine da ponudi stručnu podršku u jačanju privrede Crne Gore. U tom kontekstu biće utvrdjena prioritetna polja bilateralne saradnje i definisati modaliteti razmjene znanja i iskustva u oblasti poljoprivrede.

Zaključeno je da će Crna Gora i Kina nastaviti saradnju u oblastima od zajedničkog značaja i raditi na potpisivanju međudržavnog sporazuma između dva resorna Ministarstva.

Portal Analitika